Birbirinden Farklı Banyo Dekorasyonu Fikirleri

Birbirinden Farklı Banyo Dekorasyonu Fikirleri

“Banyo” deyip geçmek olmaz! Günün bütün yorgunluğu ve stresini ılık bir duş ile üzerimizden atmayı başardığımız banyoların dekorasyonu da evimizin en önemli parçalarından biri. Zira, duş keyfimizi ikiye katlayacak olan ve banyoda geçirdiğimiz vakti çok daha huzurlu hale getirecek olan da tercih ettiğimiz dekorasyonda saklı. Peki, daha keyifli bir banyo için uzun uzadıya tadilata mı girmeli? Aslında hayır. Elbette ki büyük tadilatlar ile banyo dekorasyonunuzu baştan aşağı değiştirebilirsiniz. Ancak ufak dokunuşlar ile havayı değiştirmek de mümkün.

Biz de bu makalemizde birbirinden farklı banyo dekorasyonu fikirlerimiz ile size yardımcı olabilecek birkaç ipucu vermek istedik. Umuyoruz ki önerilerimiz arasında hoşunuza gidecek fikirler bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Modern mi Vintage mı?

Banyo dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler arasında öncelikle tarzınız geliyor. Nasıl bir banyo hayal ediyorsunuz bir düşünün. Modern ve minimal çizgilerin yer aldığı bir banyo mu? Yoksa vintage esintilerin yer aldığı dokunuşlar mı? Hayalinizdeki banyo dekorasyonuna karar verdikten sonra, buna yönelik adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

  1. Modern Görünüm Sunan Duşa Kabinler

Son yılların yükselen trendi arasında yer alan minimalizm akımı, ev dekorasyonunda da kendini gösteriyor. Banyo tercihlerinde öne çıkan modern ve minimalist tasarımlar, göz yormayan bir sadelikten hoşlananları cezbediyor. Siz de banyonuzda bu havayı yakalamak istiyorsanız öncelikle duşa kabin ve küvet tercihlerinizi gözden geçirerek başlayabilirsiniz. Eğer ki banyonuzda yeterli alanınız yoksa ve duşa kabin tercih ediyorsanız, cam tercihiniz düz formlardan yana olmalı. Desenli camlar, modern havadan uzak seçimler yapmanıza neden olacaktır. Banyonuzda küvet kullanmak istiyorsanız da modern ve yalın tasarımlı küvetleri tercih etmeniz gerekir.

  1. Vintage Küvet ile Nostalji Havası  

banyo dekorasyon fikirleri; dekorasyon fikirleri; banyo dekorasyon; banyo dolabı; vintage banyo; vintage; dekoratif mum; banyo rafı; banyo havlusu; bornoz;

Nostaljik detaylardan hoşlananlar içinse banyodaki en büyük değişiklik küvet seçimi ile gerçekleşecektir. Eğer ki imkanınız varsa ve bu tarzdan hoşlanıyorsanız, banyonuzda kıvrımlı detayları bulunan vintage bir küvet seçimi yapabilirsiniz. Göreceksiniz ki bir anda banyonuz, bambaşka bir havaya bürünecek.

  1. Vintage Başlıklar Da Önemli

banyo dekorasyon fikirleri; dekorasyon fikirleri; banyo dekorasyon; banyo dolabı; vintage banyo; vintage; dekoratif mum; banyo rafı; banyo havlusu; bornoz;

Vintage tasarımlı bir küvete sahip olamasanız da musluk ve duş başlıklarınızda da vintage esintisi yaratmanız mümkün. Banyoda kullandığınız tüm musluk ve duş bataryalarınızı vintage tasarımlıları ile değiştirdiğinizde banyonuzda bir anda değişim rüzgarları yaratmış olacaksınız. Üstelik bunun için kıvrımlı hatlara sahip bir lavabo ya da küvete de ihtiyacınız yok. Lavobonuzun ve duşa kabininizin düz beyaz renkte olması yeterli. Düz beyaz renk diyoruz, çünkü bu başlıklar genelde koyu eskitme ya da gold rengi ile sunulacağı için açık renkte kendini daha iyi gösterecektir.

  1. Gold Detaylar Süslü Fayanslar

banyo dekorasyon fikirleri; dekorasyon fikirleri; banyo dekorasyon; banyo dolabı; vintage banyo; vintage; dekoratif mum; banyo rafı; banyo havlusu; bornoz;

Banyosunda daha lüks dokunuşlardan hoşlananları da unutmadık. Sıfırdan bir banyo inşa edebilecek durumunuz varsa bu bahsedeceğimiz detaylara da yer vermeniz önemli olabilir. Düz fayanslar yerine daha kremsi tonlarda hareketli fayanslar tercih ederek, banyonuza havalı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Öte yandan musluk başlıklarınızda ve ayna gibi aksesuarlarda da gold detaylara yer vermek, daha lüks ve elegan bir tasarım kazandıracaktır. Yine içerisinde hafif sim detaylarının bulunduğu lavabolar ile yer döşemeleri de bu tarzı zenginleştirecek öğeler arasında yer alıyor.

  1. Beyaz ile Siyahın Uyumu

Bu önerimiz de yine modern tasarımlardan hoşlananlara. Banyonuzda sade bir görüntü için beyaz rengine ağırlık vermeniz iyi bir seçenek olacaktır. Ancak yoğun olmamak kaydı ile banyonuzun belirli alanlarında kahve ve siyah rengine de yer verebilirsiniz. Örneğin açık tonların hakim olduğu bir banyoda siyah vitrifiye hoş bir görünüm kazandırabilir.

  1. Havlu ve Bitki Kullanımı

banyo dekorasyon fikirleri; dekorasyon fikirleri; banyo dekorasyon; banyo dolabı; vintage banyo; vintage; dekoratif mum; banyo rafı; banyo havlusu; bornoz;

Evimizin pek çok köşesinde kullanmayı tercih ettiğimiz yeşil bitkiler, banyolarımız için de güzel bir dekorasyon alternatifi olabilir. Özellikle de nemli ortamda yaşadığı bilinen bitkileri tercih ederek, siz de banyonuzda bir anda tropik bir esinti yakalayabilirsiniz. Ayrıca kapalı dolaplar ardında tuttuğumuz havlular da güzel bir dekorasyona imza atacaktır. Özellikle de peştamal türündeki el havlularının, banyoda çok şık duracağını eklemek istiyoruz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Peştamalın 9 Farklı Kullanımı

  1. Kullanışlı Banyo Rafları

Banyolarımızda genellikle kapaklı ve büyük banyo dolaplarını tercih ediyor, bu dolapların daha fazla eşyayı içinde sakladığını düşünüyoruz. Oysaki küçük ve dar alandan oluşan banyolarımız için bu dolapları kullanmak zorunda değiliz. Bunun yerine hem daha az yer kaplayan hem de minimal bir şıklık kazandıran raflardan da faydalanmak mümkün. Havlu ve daha pek çok şeyi, bu raflara koyarak düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Dilerseniz rafın belli köşelerini tütsü veya doğal taşlar ile süsleyebilirsiniz de. 

  1. Dekoratif Mumlar

Kokulu dekoratif mumları biz banyolara da çok yakıştırıyoruz. Özellikle de banyoda küveti olanlar için önerdiğimiz mumlar, sıcak bir banyo esnasında size eşlik edecek ve keyif katacaktır. Yine küvetlerde kullanılabilen, yukarıdaki görselde de yer alan aparatlar ile aynı zamanda kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Yine bu noktada ahşap tasarımlı bu aparatların, banyoda çok şık durduğunu belirtmek istiyoruz.

  1. Bornozla Tamamlanan Dizaynlar

Genelde daha düzenli bir görünüm elde edebilmek için havlu ve bornozlarımızı dolapların ardına gizlemeyi tercih ediyoruz. Ancak bazı durumlarda bu havlu çeşitlerini görünür yapmak ve hatta banyonun renklerine uygun şekilde tercih edilmiş bornozları görmek, banyonuza şıklık kazandırabilir. Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi bornoz takımının düzenli bir şekilde asılı olduğu bu dekorasyonda, sanılanın aksine karmaşık görünümden uzak bir yansıma göze çarpıyor. Peştamal bornoz çeşitleri de aynı şekilde banyonuzda şık bir görünüme vesile olacaktır. Bizden söylemesi.

  1. Ufak Dokunuşlar İçin Havlu Sepeti

banyo dekorasyon fikirleri; dekorasyon fikirleri; banyo dekorasyon; banyo dolabı; vintage banyo; vintage; dekoratif mum; banyo rafı; banyo havlusu; bornoz;

Banyoda en sevilen tasarımlardan biri de havlu sepetleri. Hem görsellik açısından hem de evinize gelen misafirlerin kullanımı açısından bu sepetler oldukça kullanışlı kabul ediliyor. Havlu sepetlerinizi, alanınız varsa lavabo kenarlarında kullanabilir ya da çamaşır makinesinin üstü ile raf gibi alanlarda değerlendirebilirsiniz. Arzuya göre içerisine dekoratif kokulu sabunlar da yerleştirerek, havlularınızın güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Banyonuza Eşlik Edecek Havlu ve Bornoz Takımları Duka Grup’ta!

İşletmenizde şık tasarımlı banyolara imza atmak için Duka Grup Tekstil olarak yanınızdayız. Dilediğiniz tarz, renk ve modelde el havlusundan, peşkir ve bornozlara ve hatta peştamallara kadar pek çok havlu çeşidini, Duka Grup farkı ile sizlere sunuyoruz.

Hemen siz de iletişim sayfamızdan bize ulaşın, detaylı bilgi ve fiyat için uzman ekiplerimiz sizlere geri dönüş sağlasın. Böylece de siz de işletmenize ait banyolarınızı hem şık hem de kaliteli tasarımlı havlularla süslemenin keyfini çıkarın.