Türk Havlusu Nedir, Neden Çok Tercih Ediliyor?

Türk Havlusu Nedir, Neden Çok Tercih Ediliyor?

Kusursuz işlemeleri ve özel üretim pamuğu ile dillere destan Türk havlusu nedir ve onu bu kadar özel kılan özellikleri nelerdir açıklıyoruz!

Adını artık tüm dünyada duyurmayı başaran geleneksel Türk havluları, 1600 yıllık geçmişi ile en sık merak edilen ve tercih edilen havlular arasında yer alıyor. Bu ünün arkasında ise şüphesiz ki Türk pamuğu ve işçiliği saklı. Son yıllarda turistlerin oldukça ilgi gösterdiği Türk havlusunun genel özelliklerini, biz de sizin için sıraladık. Ancak öncesinde, Türk havlusunun kısa bir tarihçesine de değinelim diyoruz. Ne dersiniz? Haydi öyleyse başlayalım!

Geçmişten Günümüze Türk Havlusu 

Türk Havlusu Nedir, Neden Çok Tercih Ediliyor?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Türk havlusu, yaklaşık 1600 yıllık bir geçmişiyle biliniyor. Türk geleneklerinde yer alan hamam kültürü, beraberinde Türk hamam havlusu veya Türk banyo havlusu diye de bilinen havluların üretimini doğuruyor. Bu yıllardan itibaren havlular, geleneksel Türk motiflerinin ve işlemelerinin de yer aldığı tasarımlarıyla üretilmeye başlanıyor. Günümüz endüstriyel havlu tasarımlarında ise işleme ve desenler, halen daha önemli bir yerde bulunuyor.

Türk Havlu Özellikleri Nelerdir?

İngiltere Prensi William ve Prenses Kate Middleton’ın düğününde, davetlilere altın işlemeli Türk havlusu dağıttığını biliyor muydunuz? İşte Türk havlusunun ünü bu kadar yaygın. Peki, nedir bu havlu özellikleri diye soracak olursanız, onu da hemen açıklayalım;

Türk pamuğu: Türkiye’de üretilen pamukların, diğer pamuklardan ayrılan özellikleri bulunuyor. Buna göre Türk pamuğu, uzun ve dayanıklı liflerden oluşuyor. Ayrıca hızlı kuruyan özelliği sayesinde ıslaklığı minimuma düşürerek bakteri oluşumunu engelliyor. Böylece Türk pamuğu ile üretilen havlular, çok daha sağlıklı ve konforlu bir kullanım sunuyor.

Desenli yapısı: Geçmişten bugüne Türk desenleri, şüphesiz ki popülerliğiyle biliniyor. Özellikle hamamlarda kullanılan çinilerde karşımıza çıkan bu geleneksel motifler, havlulardaki desen işçiliğini de geliştiriyor. Bu sebeple ister el dokuması ister makine dokuması olsun, desenli havlu üretimlerinin halen daha devam ettiğini ve turistlerin oldukça dikkatini çektiğini söylemek mümkün.

Türk Havlu Çeşitleri Nelerdir?

Türk havlu çeşitleri arasında pek çok havlunun bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunlar; el havlusu, yüz havlusu, ayak havlusu, bornozlar ve hamam havlusu olarak da bilinen peştamal olarak sıralanabilir. Her biri farklı kullanım alanlarının yanı sıra aynı kaliteye sahip pamuk ipliklerden üretilmektedir ve sağlığınız için en ideal havlu çeşidini oluşturmaktadır.

Kaliteli Havlu Nasıl Olur?

Türk Havlusu Nedir, Neden Çok Tercih Ediliyor?

Kendiniz ve cildiniz için en iyi havluyu seçerken bu özelliklere sahip olduğundan emin olmalısınız;

  • %100 pamuktan mı üretilmiş?
  • Yüksek emiciliğe sahip mi?
  • Doku hassasiyeti bulunuyor mu?
  • Üretiminde ağır kimyasallar ve/veya sentetikler kullanılmış mı?

Yukarıda sıraladığımız tüm bu özellikleri göz önünde bulundurarak, siz de işletmelerinizde konuklarınız için en doğru ve kaliteli havlu seçimini yapabilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz “Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Türk Havlusu Duka Grup’tan Sorulur!

Uzun yıllardır sektördeki engin tecrübemiz ve kalite standartlarının çok üzerinde gerçekleştirdiğimiz modern üretim tesislerimiz ile yanınızdayız. Arzu ettiğiniz motif, renk ve desenler ile tasarladığımız havlu çeşitlerimizi, kaliteli pamukla buluşturuyor ve huzurlarınıza sunuyoruz.

Siz de havlu çeşitlerimiz ve çok daha fazlası için bizimle iletişime geçerek, detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.