Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? | Duka Grup Tekstil

Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? | Duka Grup Tekstil

Şehrin yoğun koşuşturmacası, gün sonunda kendini fütursuz bir yorgunluğa bırakır. Eve geldiğimiz zaman yorgunluktan arınmak için kendimizi sımsıcak bir banyonun tatlı huzuruna teslim ederiz. Hoş kokulu sabunların, fonda yükselen mistik notaların eşliğinde yapılan banyo ile hem ruhumuzu hem de bedenimizi tazeleriz. Siz de banyo sonrası bornoz keyfi yaparak vücudunuzu iyice dinlendirebilir, kendinizi bir sonraki günün temposuna hazırlayabilirsiniz. Peki her bornoz bu keyfe ortak olur mu? Elbette hayır… “Bornoz seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?” İşte sizin için hazırladığımız püf noktalar ile banyo sonrası dinlenme keyfinizde büyük rol oynayacak bornozları artık daha rahat seçebilirsiniz!

  1. Bornoz İçeriğine Dikkat Edin

Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sımsıcak duştan soğuğa çıktığınızda hemen giyinmek yerine sarılıp sarmalanmak ve yavaş yavaş kurulanmak istersiniz, değil mi? Unutmayın ki her havlu bornoz, suyu kolayca emmez. Bu nedenle iplik kalınlığı yoğun, emiciliği yüksek pamuk ve bambu elyaftan yapılmış bornoz çeşitlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Pamuklu bornoz yumuşak dokusu ile üzerinizde adeta pamuklara sarılmış hissiyatı uyandırırken aynı zamanda banyo sonrası keyfiniz için de şık ve rahat bir seçim olur. Bambu bornoz ise özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir. Doğal yapısı ve hafifliği ile öne çıkan bambu bornoz modeli, aynı zamanda anti bakteriyel özelliğe de sahiptir.

  1. Kullanım Amacınıza Göre Bornoz Modeli Seçin

Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bornoz modeli seçerken kullanım amacınıza öncelik verin. Sadece evde kullanabileceğiniz bir havlu bornoz modeli mi yoksa evde, plajda rahatlıkla yanınızda götürüp kıllanabileceğiniz bir peştamal bornoz mu sizin için daha kullanışlı olur? Bu soru, aslında bornoz seçiminiz için sizi daha doğru yönlendirecektir.

Hafifliği ve suyu daha hızlı emmesinden dolayı tercih edilen peştamal bornoz modeli son dönemlerde artık evlerdeki banyolarda da yerini almaya başladı. Eğer siz de evde hafif ve daha çabuk kuruyan bir elyaf türü arıyorsanız peştamal bornozlardan alabilirsiniz. Üstelik Türk motiflerinin değerini taşıyan peştamal bornozlar, renk ve desen çeşitliliği ile plajlardaki şıklığı da pekiştiriyor.

  1. Kullanım Rahatlığınıza Göre Bornoz Boyu Seçin

Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bornoz modeline ve elyaf türüne karar verdikten sonra bornoz seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir konu ise bornoz boyu ve beden seçimidir. Kadın bornozlar zarif kesim hatlarına sahip olurken erkek bornozlar daha bol kesim yapılır. Rahatlığa biraz daha önem verenler ise unisex bornozları tercih etmektedirler. Eğer vücudunuzla birlikte saçlarınızı da serinlikten korumak isterseniz kapüşonlu bornoz modeli sizin için harika bir seçim olacaktır. Tam boy bornoz, orta boy bornoz ve kısa boy bornoz olarak üretilen havlu bornoz model çeşitlerini kullanım rahatlığınıza göre tercih edebilirsiniz.

Duka Grup olarak kurulanma ihtiyacınız estetik tasarımlarımızla buluşturuyoruz. Yetişkin ve çocuk olmak üzere üretimini yaptığımız havlu bornoz modelleri ve peştamal bornoz çeşitliliğimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.