Soya Elyaflı Yorgan Nedir?

Soya Elyaflı Yorgan Nedir?

Uyku tekstili ürünlerinde son zamanlarda doğal ve organik olana yönelim çok daha artmış durumda. Bu da ismini daha evvel duymadığımız materyallerden üretilen yorgan ve yastık gibi ürünleri görünür kılıyor. Yine doğal uyku grubu ürünlerinden kabul edilen soya elyaflı yorgan çeşidi de bunlardan biri. Soya bitkisinin belki de en az bilinen özelliği olan lifinden elyaf yapımı, sizi ilk bakışta biraz şaşırtmış olabilir. Ancak inanın, soya elyafı öylesine sağlıklı ki sahip olduğu fonksiyonları duyduğunuzda şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Öyleyse gelin, soya elyafından üretilen yorganların özellikleri nelermiş, birlikte inceleyelim.

Soya Elyafı Nedir?

Soya bitkisinin bilinmeyen özelliklerini öğrenmeye var mısınız? İşte onlardan biri: “Soya elyaflı yorgan. Bu yorgan türü hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için anlattık.

Önce bu elyaf hakkında bilgi edinerek başlayalım. Başta da belirttiğimiz gibi soya elyafı (soya protein elyafı olarak da bilinir), günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce Asya kıtasında keşfedilen soya bitkisinden elde edilmektedir. Protein bakımından oldukça zengin olan soya bitkisi, günümüzde vegan ve vejetaryen beslenmede de de büyük bir besin kaynağı olarak kabul edilir. Bitkinin liflerinden ilk defa elyaf üretiminin yapılması, ise 20.yy’ın ortalarına denk gelir. Ancak o dönemlerde yaşanan bazı teknolojik aksaklıklar, soya elyafına olan ilginin azalmasına neden olmuştur.

20.yy’ın sonlarına gelindiğinde ise doğal ve organik olana yönelimin artması, soya elyafını yeniden gündeme getirmiştir. Öyle ki artık günümüz şartlarında soya elyafı çok daha kolay elde edilebilmektedir. Üstelik insan tenine en yakın hissiyatı sağlayan özellikleri, onu sadece uyku grubu ürünlerinde değil, giyim tekstil ürünlerinde de tercih edilen materyallerden biri haline getirmektedir. Soya elyafı ile ilgili bilinen bir diğer özellik ise soya fasulyesi lifinin, insan eli ile üretilen ilk tekstil ürünü olmasıdır.  Ayrıca bu elyaftan üretilen tekstil ürünlerinin ultraviyole ışınlarını emme özelliği bulunmaktadır.

Soya Elyaflı Yorganın Özellikleri Nelerdir?

Soya bitkisinin bilinmeyen özelliklerini öğrenmeye var mısınız? İşte onlardan biri: “Soya elyaflı yorgan. Bu yorgan türü hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için anlattık.

Soya elyafını artık tanıdığımıza göre, gelelim bu elyaftan üretilen yorganın özelliklerine. İşte soya lifinden elde edilen elyaftan oluşan yorganlar ile sahip olabileceğiniz konforlar:

  • Soya protein elyafı canlı bir liftir. Günümüzün yeni ve yeşil bir tekstil lifi olarak kabul edilen bu elyaftan üretilen yorganlar, içerisinde aynı zamanda yüksek kaliteli birçok doğal lif ve karışımlara yer verir. Bu anlamda son derece sağlıklı bir yorgan çeşididir.
  • Teri ve ıslaklığı çok hızlı emme özelliğine sahiptir. Eğer ki siz de geceleri uykunuzda çok terleyen biriyseniz, soya protein elyaflı yorganlar ile teri vücudunuzdan uzaklaştırabilirsiniz.
  • Vücudun nefes alabilmesini sağlar. Bu sayede vücudunuzu hem ferah hem de sıcak tutarak konforlu bir uyku deneyimi sunar.
  • Doğal antibakteriyal bir yorgandır. Üzerinde herhangi bir bakteri üremesine izin vermeyen soya protein elyafından tasarlanan yorganlar, alerjik bünyeler ile bebeklerin kullanımına son derece uygundur.
  • Son olarak soya protein elyaflı yorganlar oldukça hafif yapılıdır. Gece boyunca üzerinizde ağırlık yapmadan, vücudunuzu ideal sıcaklıkta tutarak keyifli bir uykuya zemin hazırlar.

Doğal yorgan türleri arasında gösterilen ve oldukça sevilen soya elyaflı yorgan hakkında bilmeniz gereken özellikler bu şekilde. Siz de uyku konforunuzu iyileştirmek adına sağlıklı yorgan türlerinden biri olan soya elyaflı yorganları tercih edebilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; En İyi Yorganı Nasıl Seçerim?

En Sağlıklı Yorganların Adresi Duka Grup Tekstil!

En sağlıklı ve en kaliteli malzemeler ile çevreye ve doğaya zarar vermeden ürettiğimiz tüm uyku grubu ürünlerimizle yanınızdayız! Yurt içi ve yurt dışına güvenle gönderim sağladığımız ürünlerimizi keşfetmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ürünlerimizin fiyat bilgisi içinse sizleri iletişim sayfamıza bekliyoruz.