En İyi Yorganı Nasıl Seçerim?

En İyi Yorganı Nasıl Seçerim?

Yorganlar, dolgun ve estetik duruşları ile çoğu zaman uykuya davet eden bir görünüm sergiler. Yatak odalarını süslerken soğuk havalarda ısınmanızı sağlayan yorgan modellerini ihtiyacınıza yönelik olarak seçmek her zaman kolay olmayabiliyor. Sizin için hazırladığımız en iyi yorganı seçme püf noktaları ile ihtiyacınız olan yorgan çeşidine rahatlıkla karar verebilirsiniz.

Günün ortalama 7-9 saatini uykuda geçiririz. Beden sağlığımız için bu vakti en rahat bir şekilde geçirmenin yollarından biri de uyku zamanlarımıza eşlik edecek ürünleri doğru seçmemizden geçiyor. Öncelikli olarak yorganın sıradan bir yatak tekstili olmadığının, her yorganın mevsime göre uygun olmadığının bilincine varmalıyız. Güne zinde uyanmamızı sağlayan bir yatak, boyun sağlığımızı düşünen bir yastık gibi yorgan modelleri de ihtiyaç farklılıklarına göre yapılıyor. Yorganın yapımında kullanılan malzemeler, nasıl bir yorgana ihtiyacınız olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır.

Hafif ve Yumuşak Olsun

En İyi Yorganı Nasıl Seçerim? Hafif ve Yumuşak yorgan nasıl olur? Hem sıcak tutan hem de terletmeyen yorgan hangisidir?

Tek kişilik yorganlara göre çift kişilik yorgan modelleri genellikle ağırdır. Uyku esnasında bu ağırlık pek çok kişiyi rahatsız eder. Yorganın hafif ve yumuşak olması yorgan seçiminizin önemli bir kriteri ise bambu yorgan, pamuk yorgan ya da kaz tüyü yorgandan birini tercih etmenizi öneririz. Doğal özelliği ile bilinen pamuk yorgan, havayı içine hapsetmesi, kumaşa yalıtım özelliği kazandırır. Kaz tüyü yorgan modeli ise ısı tutma kapasitesinin yüksekliği ile bilinir. Vücut ısınızı korurken rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Eğer bulunduğunuz yer nemli bir alan ise nemi çekerek nem dengesini ayarlayan bambu yorgan sizin için daha doğru bir tercih olacaktır. Bambu yorganlar aynı zamanda hava geçirgenliği sağlayarak bedeninizin sağlıklı bir şekilde nefes almasına da yardımcı olur.

Sıcacık Tutsun

En İyi Yorganı Nasıl Seçerim? Hafif ve Yumuşak yorgan nasıl olur? Hem sıcak tutan hem de terletmeyen yorgan hangisidir?

Uyku zamanlarınızı konforlaştıracak ürünleri seçerken belirlediğiniz kriterlerden biri de ısı konusu ise yün yorgan ve kaşmir yorgan çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Yün yorganın yalıtım konusundaki özelliği çok yüksektir. Bu nedenle yün yorgan geceleri sıcak bir uyku sunarken kolay da temizlenebilen özelliğiyle çok tercih edilen bir yorgan çeşididir. Yılda bir kez bahar mevsiminde hayvana zarar verilmeyecek bir şekilde özel bir tarak ile toplanıp yapılan kaşmir yorgan ise vücuttaki termal dengeyi sağlayan değerli bir yorgandır.

Uyurken Terlemeye Son

En İyi Yorganı Nasıl Seçerim? Hafif ve Yumuşak yorgan nasıl olur? Hem sıcak tutan hem de terletmeyen yorgan hangisidir?

Herhangi bir sağlık problemi, geçirilen stresli bir gün ve yanlış yorgan seçimi sizi uyurken terletebilir. Uyku esnasında terleme sorununuza çözüm olacak önemli bir detay ise mevsim yaz ya da kış olsun bu duruma çare olabilecek doğru bir yorgan seçimidir. Keten yorganlar, doğal bir dokuya sahiptir ve özellikle yaz aylarında oldukça serin tutarak uykuda terlemenizi önler. Yaz kış kullanırken sizi terletmeyecek bir başka yorgan seçimi ise mikrofiber yorganlardır. Mikrofiber yorgan modeli, uyku esnasında vücudunuzun nefes almasını sağlar. Yumuşacık yapısıyla rahat bir uyku vadeden mikrofiber yorganlar ile terleme sorununuza veda edebilirsiniz.

Yorgan seçiminizi kolaylaştıracak önerilerimizden sonra rahat ve deliksiz bir uyku deneyimi yaşamanız için daha önce hazırladığımız “3 adımda rahat bir uyku uyuyun” yazımızı da göz atıp, uyku kalitenizi daha da artırabilirsiniz.