Nevresim Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Nevresim Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Günün yaklaşık 8 saatini uykuda geçiren biz insanlar için sağlıklı ve deliksiz bir uyku, oldukça önemli. Uyku konforunu iyileştiren detayların başında ise genelde yatak ve yastık seçimi geliyor. Ancak unutulan bir şey var ki o da günlük olarak kullandığımız yorganda tercih ettiğimiz nevresim takımı. Doğru nevresim seçimi ile uyku keyfimizi ikiye katlamak mümkün. İşte biz de bu yüzden uyku deneyimini iyileştirecek nevresim takımı seçimi tüyolarını araştırdık. Bundan böyle nevresim deyip geçmeyecek ve bu kriterleri hep göz önünde bulunduracaksınız. Öyleyse ilk madde ile başlayalım!

  1. Kumaş Çeşidini Göz Önünde Bulundurun

nevresim takımı; english home nevresim takımı; madame coco flanel nevresim takımı; dinazorlu nevresim takımı; yataş çift kişilik nevresim takımı; tek kişilik nevresim takımı; çift kişilik nevresim takımı

En iyi nevresim kumaşı hangisi, söylemek zor. Çünkü bu kriter kişiden kişiye değişebiliyor. Nevresim kumaş çeşitleri ise genel olarak pamuk, pamuk/polyester, ipek saten, bambu ve keten kumaş olarak ayrılıyor. Söz konusu kumaşlardan elde edilen nevresim takımlarının özellikleri ise şöyle;

  • Pamuk nevresim takımı: Bakım talimatı en kolay olan, aynı zamanda da en çok tercih edilen nevresim türüdür. Yumuşak bir dokuya sahip olduğu söylenebilir. Nefes alabilir bir yapısı bulunur. Ayrıca kırışmaya çok müsaittir.
  • Pamuk/Polyester karışımlı nevresim takımı: En dayanıklı kumaş çeşitlerinden biridir. Bu nedenle bakımı da kolaydır. Yıkandıktan sonra hızlıca kuruma eğilimine sahip bu kumaş çeşidi, %100 pamuklu nevresim takımlarına oranla daha sert bir yapıya sahiptir. Yaz aylarında terletme ihtimali yüksektir.
  • İpek Saten nevresim takımı: Bilinen nevresim takımlarından fiyat olarak daha pahalı sayılan bir nevresim takımıdır. Dokusu oldukça pürüzsüz olan bu nevresim, yumuşak bir yapı sunarken kayganlığı rahatsız edici olabilir. Ancak ipek saten nevresim takımının, özellikle cildi hassas olanlar için pürüzsüz ve yumuşak dokusu nedeniyle doğru bir seçim olabileceğini de ekleyelim.
  • Bambu nevresim takımı: Son yıllarda önemi daha da anlaşılan bu nevresim takımı da tamamen doğal olan yapısı ile dikkat çekiyor. Bambu bitkisinden elde edilen bambu nevresim takımı özellikleri arasında nefes alabilir yapısı nedeniyle yaz-kış kullanıma uygun olması, antialerjik yapısı ve yumuşak dokusunun yer aldığını söyleyebiliyoruz. Yine nevresim takımı fiyatları arasında diğer ürünlere oranla daha maliyetli olduğunu da belirtelim.
  • Keten nevresim takımı: Bu nevresim takımı da yine nefes alabilir yapısıyla öne çıkanlardan. Nem tutucu özelliği ile bilinen keten, ayrıca giyimde de tercih edilen bir kumaş türü. Kumaşın sahip olduğu delikli yapı nedeniyle yaz aylarında tercih edilen keten, uyku konforunu iyileştiren bir kumaş türü iken kolay kırışma gösterebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Gördüğünüz gibi nevresimlerin kumaş çeşitleri birbirinden farklılık gösteriyor. O nedenle siz de nevresimlerin sahip olduğu kumaş türlerini göz önünde bulundurarak, kendiniz için en doğru nevresimin hangisi olduğuna karar verebilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Hemen Şimdi Bambu Yorgana Geçmeniz İçin 8 Neden!

  1. Yatak Ölçüsü Önemli

Kumaş türüne karar verdikten sonra sıra geldi, yatağınızın ölçüsüne. Doğru ölçüler ile seçim yapmak, nevresiminizi daha kullanışlı hale getirecektir. Sanıyoruz ki gece boyunca kenarlardan çıkan ve vücudunuzun çeşitli yerlerinde toplanan bir nevresime sahip olmak istemezsiniz. Yatağınızın hangi ölçülere sahip olduğunu bilerek hareket etmeniz ise sağlıklı bir seçim yapmanızı sağlayacaktır.

  1. Yorgan ve Yastık Ölçülerini De Dikkate Alın

Tıpkı yatak gibi yorgan ve yastık ölçülerinize de dikkat etmelisiniz. Nevresim takımları, içerisinde yatak çarşafının yanı sıra yorgan ve yastık için de kılıflar barındırdığı için yorgan ölçünüze göre seçim yapmanız doğru olacaktır. Öte yandan yastık ölçüleri ise genelde standarttır. Ancak bazı takımlar, içerisinde süs yastığı için kullanıma uygun yastık kılıfları da bulundurur. O nedenle sizin de bu detayı aklınızda bulundurmanız önemli.

  1. Lastikli Çarşaf Seçin

nevresim takımı; english home nevresim takımı; madame coco flanel nevresim takımı; dinazorlu nevresim takımı; yataş çift kişilik nevresim takımı; tek kişilik nevresim takımı; çift kişilik nevresim takımı

Gece boyunca rahat bir uyku çekmek istiyorsanız, önerimiz kesinlikle lastikli çarşaflar… Her ne kadar seçeceğiniz nevresim takımının renk ve desenine aşık olduysanız da bu detayın önemli olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Çünkü her ne kadar yatağınızın ölçülerine uygun bir seçim yapacak olsanız da lastikli çarşafların, çok daha kullanışlı olduğunu ve hareket esnasında yataktan kolayca kaymadığını belirtmek istiyoruz.

  1. Yatak Odanıza Uyumlu Bir Nevresim Tercih Edin

nevresim takımı; english home nevresim takımı; madame coco flanel nevresim takımı; dinazorlu nevresim takımı; yataş çift kişilik nevresim takımı; tek kişilik nevresim takımı; çift kişilik nevresim takımı

Ve gelelim o renk renk desenler ve çeşitlere… Sabah uyandığınızda ve gece yatmaya gittiğinizde, sizi yatak odanızda harika renklerle karşılayacak ve içinizi huzur kaplayacak bir desene sahip olmak elbette ki önemli. Bunun için yatak odanızın sahip olduğu renklere göre bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin dolap ve yatak başlığınızın rengi nasıl? Yatak odası takımınız spor mu, klasik mi yoksa avangard bir tasarıma mı sahip? Belki de duvarınızda bir duvar kağıdı var. Öyleyse nasıl bir desen ve hangi renklerden oluşuyor? Tüm bu detayları düşündüğünüzde aslında nevresim takımının desenine karar vermeniz de kolaylaşacaktır. Bizden söylemesi!

Nevresime Karar Verdiyseniz Sizi Uyku Grubu Ürünlerimizi Keşfetmeye Bekleriz!

Nevresimlere karar verdiyseniz, o halde uyku deneyimini iyileştirmek üzere sizi ürünlerimizi incelemeye davet ediyoruz. Aklınıza gelebilecek her türden yorgan ve yastık çeşitlerini, insan ve doğa dostu bir teknoloji ile üretiyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Siz de bu Duka Grup Tekstil kalitesi ile tanışmak isterseniz hemen iletişim sayfamızdan bize ulaşın, fiyat ve ürün detayları hakkında bilgi için sizi arayalım.