Micro Fiber Yorgan Nedir?

Micro Fiber Yorgan Nedir?

Yorgan seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Yumuşaklık, kolay yıkanabilir oluşu ya da belki sıcak tutma seviyesi sizin için önemli kriterler arasında yer alıyor olabilir. Kendiniz, eşiniz ya da bebeğiniz için yorgan seçerken dikkat etmeniz gereken belli hususlar söz konusudur. Bu hususlar, ayrıca mevsimsel döneme göre farklılıklar da içerebilir. Bu yazımızda en çok tercih edilen yorgan türü olan mikrofiber yorganı mercek altına alıyoruz. Gelin, bu yorgan neden bu kadar sık tercih ediliyor, birlikte bakalım.

Mikrofiber (Elyaf) Yorgan Nedir?

Farklı kullanıma uygun pek çok farklı yorgan çeşidi var. Peki ama hangisini tercih etmeli? Hak arasında elyaf yorgan olarak bilinen mikrofiber yorgan ve özelliklerini inceliyoruz.

Halk arasında “elyaf yorgan” olarak da bilinen mikrofiber yorganın özelliklerini anlatmaya başlamadan evvel, “microfiber ne demek?” ona bir açıklık getirelim. İngilizcesi microfiber olan, Türkçe’ye ise mikrofiber olarak geçmiş bu kelime, oldukça ince iplikliklere ve bu ipliği geliştiren teknolojiye verilen isimdir. Sentetik bir malzemedir. Polyester ve poliamid liflerinin birleşimiyle oluşturulur. Bu haliyle aslında kendisi pamuktan üretilen bir yorgan çeşididir. Günümüzde evlerde sık sık tercih edilen mikrofiber yoganlar, son derece yumuşak ve hafiflikleri ile bilinir. Bu sebeple de kişiye konforlu bir kullanım sağlar.

Öte yandan maliyetinin ucuz olması elyaf yorganı, diğer bilinen yorgan çeşitleri arasında en ekonomik yorgan türü yapar. Microfiber yorgan tek kişilik veya çift kişilik olarak rahatlıkla tercih edilebilir. Ayrıca evin sıcaklık derecesi, özellikle kış aylarında yeterli ise mikrofiber yorgan ideal bir kullanım sunacaktır. Böylece ısıyı, gece boyunca muhafaza edecek ve sizi sıcak tutacaktır.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “ En Sıcak Tutan Yorgan Türü Hangisidir?

Mikrofiber Yorganın Özellikleri Nelerdir?

Mikrofiberden üretilen yorganların genel özellikleri ise şöyledir;

  • Oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir ve kolay kırışmaz.
  • Yumuşak dokusunun yanı sıra nefes alabilir bir yapıya sahiptir.
  • Mevsimlik bir yorgan çeşididir. Bu nedenle yaz aylarında ya da bahar mevsiminde kullanıma uygundur. Vücudu terletmez.
  • Antialerjik özelliği ile bilinirler. Bu sayede hassas ciltler için ideal bir kullanım sunar.
  • Uzun ömürlüdür. Ayrıca kolay yıkanabilir ürünlerdir.

Son derece hafif bir yorgan çeşidi olan mikrofiber yorganlar, tüm bu özellikleri ile kullanıcıların son yıllardaki gözdesi konumunda. Gelelim, merak edilen bir diğer soruya…

Mikrofiber (Elyaf) Yorgan Nasıl Yıkanır?

Farklı kullanıma uygun pek çok farklı yorgan çeşidi var. Peki ama hangisini tercih etmeli? Hak arasında elyaf yorgan olarak bilinen mikrofiber yorgan ve özelliklerini inceliyoruz.

Elyaf yorgan ile ilgili en çok merak edilenlerden biri “elyaf yorgan yıkanır mı?” sorusudur. Bu noktada elyaf yorganlarınızı, ideal ebatlara sahipse makinenizde rahatlıkla yıkayabileceğinizi söyleyebiliriz. Siz de tek kişilik veya çift kişilik elyaf yorganlarınızı, makinenizin 30 ila 40 derecesinde yıkayabilirsiniz. Ayrıca uygun sıcaklık, yıkama ve deterjan bilgisi için ürününüzün yıkama talimatlarına bakmayı da ihmal etmemelisiniz.

Makinede yıkamaya uygun olmayan elyaf yorganları ise bir küvet içerisinde ya da leğen yardımıyla yıkamanız mümkündür. Yine ürününüzün kullanım talimatında belirtilen su sıcaklığı ve deterjan kullanımı bilgisini göz önünde bulundurarak, suya bastırma ve 1-2 saat bekletme yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Ardından yorganı çevirerek yıkayabilir, son durulama suyunu akıttıktan sonra kurumaya bırakabilirsiniz.

Mikrofiber (Elyaf) Yorgan Sıcak Tutar mı?

Mikrofiber yorgan, mevsimlik bir yorgan çeşididir. Bu nedenle kışların çok soğuk ve sert geçtiği şehirlerde kullanıma çok uygun olmadığını belirtelim. Ancak sonbahar ve ilkbahar aylarındaki hafif serinlik zamanlarında vücudu, son derece sıcak tuttuğunu da söylemek istiyoruz. Bu esnada nefes alabilen bir yapı sunarak, terlemeyi de vücuttan uzaklaştırdığını ekleyelim. Siz de kendiniz, eşiniz, çocuklarınız veya minik bebeğiniz için bahar aylarında kullanmak üzere mikrofiber yorganlara göz atabilirsiniz.

Bebek Yorganı Nasıl Olmalı?

Farklı kullanıma uygun pek çok farklı yorgan çeşidi var. Peki ama hangisini tercih etmeli? Hak arasında elyaf yorgan olarak bilinen mikrofiber yorgan ve özelliklerini inceliyoruz.

Bebeklerden bahsetmişken, onlara nasıl bir yorgan seçmeniz gerektiği hususuna da değinelim istedik. Bebek ciltlerinin ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yorgan seçiminde özellikle onların ciltlerini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmanızda fayda var. Bebek yorganı seçerken;

  • Kış mevsimi için doğal elyaf içeren ürünlerden, yaz mevsimi içinse terletmeyen ve nefes alabilir mikrofiber ürünler ya da bambu ürünlerinden yararlanmalı,
  • Antibakteriyal kumaşlardan üretilen yorganları tercih etmeli,
  • Ayrıca terlemeye neden olmaması için yorganın nefes alabilir bir yapıya sahip olmasını göz önünde bulundurmalısınız.

Bebek yorganı ölçülerinin farklılık gösterdiğini de unutmamalısınız. Yukarıdaki kriterlere uygun yorganı, bebeğinizin yatağına uygun ölçülerde tercih etmeniz yararlı olacaktır.

Yorgan Çeşitleri Duka Grup Tekstil’de Sizi Bekliyor!

Hem işletmeniz hem de bütçenize uygun tüm yorgan çeşitleri Duka Grup Tekstil farkıyla geliyor. Yurt içi ve yurtdışına güvenilir kargo hizmetleriyle sunduğumuz uyku grubu ürünlerimizi siz de hemen keşfedin! Tek kişilik yorgan, çift kişilik yorgan ya da bebek yorganı çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi ve sipariş için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

İnsan sağlığına uygun ürünlerimizle her zaman yanınızdayız!