En Sıcak Tutan Yorgan Türü Hangisidir? | Duka Grup Tekstil

En Sıcak Tutan Yorgan Türü Hangisidir? | Duka Grup Tekstil

Mevsim kış, geceler artık daha serin! Siz de havaların soğumasıyla birlikte yorgan ihtiyacı ve yorgan çeşitlerine olan farkındalığı artanlardan mısınız? Öyle ise bu yazımızla birlikte kışın soğuk havalarına karşı yorgan seçmenizi kolaylaştıracağız. Artık uykunuz bölünmeden, üşümeden daha sıcak bir uyku uyumaya hazır mısınız?

Sımsıcak ve huzurlu bir uyku uyumak hayal değil, üstelik üşümeden uyumak için havanın ısınmasını beklemeye de ihtiyacınız yok. Yorgan içinde kullanılan her bir elyafın farklı özelliği vardır. Bu elyaf çeşitleri sayesinde doğrudan ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Her kalın yorgan üşümenizi engellemez, bu nedenle öncelikli olarak yorgan modellerine olan farkındalığınızı artırmanızı öneririz. Geceleri çok üşüyor ve buna yönelik bir yorgan türü arıyorsanız, kaz tüyü yorgan sizin için harika bir seçim olacaktır. Hadi, gelin kaz tüyü yorgan özelliklerini birlikte inceleyelim!

Sımsıcak deliksiz bir uyku uyuyun

En sıcak tutan yorgan türü hangisidir?

Uyku esnasında hareketsiz kaldığımız için hava sıcaklığı normal değerde olsa dahi daha çok üşürüz. Hatta birçok kişi üşüdüğü için sık sık uykusundan uyanır. Kaliteli uyku uyuyamadığınız için de pek çok rahatsızlığa açık hale gelirsiniz. Oysaki bunun harika bir çözümü var; kaz tüyü yorganlar! En sıcak tutan yorgan türü, kaz tüyünden yapılan yorgandır. Özellikle doğal ürünleri kullananların daha çok beğenisini kazanan kaz tüyü yorgan modeli, ısıtma kapasitesi en yüksek yorgan çeşitlerindendir. Kaz tüyü yorgan, diğer elyaflara göre ısıyı daha fazla içine hapsederek düşük sıcaklarda bile vücut ısısını koruyabiliyor.

Kaz tüyü yorganı alırken dikkat edeceğiniz önemli bir özellik; alacağınız yorganda kaz tüyünün hangi bölgeye ait olduğunu öğrenmeniz gerekir. Örneğin; kazın gıdık tüyü yorgana yumuşaklık, sırt tüyü ise esneklik kazandırır. Kaz tüyü yorgan modeli için unutmamanız gereken bir ayrıntı ise, yorgan içinde kullanılan gıdık tüyü miktarı arttıkça sıcaklığın da artması.

Uyurken ne kadar rahatsınız?

En sıcak tutan yorgan türü hangisidir?

Kaliteli uyku uyuyabilmeniz için yorgan içindeki elyaf seçiminiz, en az yatak seçimi kadar önemli bir yere sahiptir. İnce ve hafif yapısıyla gece uykularınızda size ekstra bir ağırlık bindirmeden rahat uyumanızı sağlayan kaz tüyü yorganlar, aynı zamanda içinde nem barındırmadığı için kokusuzdur ve toz akarı oluşumuna engel olur. Antialerjik yorgan özelliğine sahip kaz tüyü yorgan, makinede yıkanabilir olması sebebiyle de ısıdan sonra kullanışlı yapısıyla kalbinizi fethedecektir. Yorgan temizliği için “yastık ve yorgan nasıl yıkanır? yazımıza göz atabilirsiniz.

Duka Grup Tekstil olarak, kaz tüyü yorganlarımızda ihtiyacınıza yönelik olarak üç çeşit kaz tüyü yorgan sunabiliyoruz:

  • %90 gıdık tüyü ve %10 sırt tüyü yorgan
  • %60 gıdık tüyü ve %40 sırt tüyü yorgan
  • %5 gıdık tüyü ve %95 sırt tüyü yorgan

Eğer kaz tüyü yorgan çeşidine eş özellikte bir yorgan arıyorsanız, yün yorganı tercih edebilirsiniz. %100 doğal yün yorganlar, sıcak ve soğuğa karşı mükemmel bir denge sağlayarak havadaki nemi düzenler ve deliksiz bir uyku uyumanıza yardımcı olur.