Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Sabahları uyandığınızda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Uykusunu tam olarak almış dinç bir birey gibi mi yoksa halsiz, yorgun ve de ağrı çeken biri gibi mi? Yanıtınız ikinci seçenekteki gibiyse belki de sorun, yatağınızdan kaynaklanıyordur. Sahi, yatağınız sizce size ne kadar uygun hiç düşündünüz mü?

Yatak seçimimizi çoğunlukla yatağımızın eskimesi durumunu göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Ancak gece rahat bir uyku geçirmenin önündeki engeli sadece eski bir yatakla bağdaştırmak çok da doğru sayılmaz. Çünkü yeni bir yatak da size aradığınız konforu sunmayabilir. Peki bu noktada ne yapmalı? Tabii ki kendiniz için en doğru yatağı bulmaya çalışmalısınız. İşte yatak seçimi ile ilgili tüm tabuları yıkacak bu yazımızda biz de “yatak nasıl seçilir?” ve “yatak alırken nelere dikkat edilmeli?” gibi soruların yanıtlarını açıkladık. Keyifli okumalar!

Yatak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aşağıda sıralayacağımız yatak seçiminde önemli yer tutan bu maddeleri inceleyerek siz de gece uykularınızı konforlu hale getirebilirsiniz.

  1. Yatak Ölçülerini Dikkate Alın

Kendiniz için ideal yatağı seçerken, yatak ölçülerini es geçmemelisiniz. Seçiminiz ister çift kişilik isterseniz de tek kişilik yataklardan yana olsun, rahat bir uyku için kendi boyunuzdan 10 ila 15 cm daha uzun olacak şekilde bir yatak tercih etmelisiniz. Ayrıca yatağınızın eni de minimum 95 cm genişliğinde olmalıdır. Bu oranlar, uyku boyunca yatakta dönme payı dikkate alınarak hesaplanan ideal oranlardır.

  1. Ortopedik Destek Sağlayan Yatakları Tercih Edin

Vücudumuzun belirli bir anatomisi bulunmaktadır. Yatar pozisyonda da ayakta iken gösterdiğimiz bu anatomiyi korumak için bel, omurga ve baş kısımlarını destekleyen yataklara yönelmemiz doğru bir seçim olacaktır. Bunun için ortopedik etkiye sahip yataklardan destek alınabilir. Öyle ki sırt üstü yatılan pozisyonda sırtı, yan yatma pozisyonunda ise bel kısmındaki kıvrımı destekleyen yataklara yönelmek doğru bir hamle olacaktır. Bunun için de ortopedik desteği bulunan yataklara yönelebilirsiniz. Ayrıca sadece ortopedik yatak değil aynı zamanda ortopedik yastık seçeneklerine yönelmek de vücudun ideal anatomik yapısını korumak için önemli bir detaydır.

  1. Terletmeyen Yatak Çeşitlerine Yönelin

Deliksiz bir uyku için sizi terletmeyecek uyku grubu ürünlerine yönelebilirsiniz. Bunun için terletmeyen ve nefes alabilen yorganların yanı sıra üzerinde hava kanalları bulunan yataklar da mevcuttur. Bu kanallar sayesinde uyku boyunca vücudun ısısı ideal sıcaklıkta korunurken, terleme ve nem olayı da görülmediği için rahat bir uyku sağlanmış olur.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Hangi Yorgan Terletmez?

  1. Yatak Sertlik Derecesini “Orta Sert” Olarak Seçin

Özellikle sırt ve bel ağrısı çekenler için genel algı, yumuşak yataklara yönelmektir. Ancak bu ağrılar her zaman yatağın sertlik derecesi ile doğru orantılı değildir. Uzmanların önerisi ise ne çok yumuşak ne de çok sert yatakları tercih etmememiz yönünde. Orta sertliğe sahip yataklar üzerinde yapılan deneyler de öyle gösteriyor ki sabahları ağrı ve sancı çekerek uyananlar için bu gibi yataklar, kişilerin şikâyetlerinin azalmasına yardımcı olmuştur.

  1. Denemeden Almayın

Herkes için ideal yatak farklıdır. O nedenle yatak seçimi yaparken mutlaka yatağı deneyerek almanızı öneriyoruz. Bu noktada bazı yatak firmalarının, satın alınan ürün özelinde müşterilerine deneme süresi verebildiğini hatırlatmak istiyoruz. Bu markalara yönelmek ya da satın alım esnasında yatağı görmek, oturmak ve uzanmak gibi eylemler, doğru bir seçim için etkili yöntemler arasındadır.

  1. Bütçenize Uygun Bir Yatak Seçin

Kaliteli yatak demek ille de en pahalı yatağı satın almak anlamına gelmez. Çünkü her keseye ve her bütçeye uygun bir yatak vardır. Önemli olan uyku pozisyonunuza uygun, vücudunuzu destekleyen bir yatak tercih etmeniz. Siz de hem vücudunuza hem de bütçenize uygun bir yatak satın alabilirsiniz.

  1. Yatağın Ömrü Hakkında Bilgi Alın

Kaliteli bir yatağın ortalama 7 yıl kadar ömrü olabileceğini belirtelim. Bu süreyi dikkate alarak, yatağı satın almadan önce kullanım ömrü hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu sayede yatağınızı çok daha uzun süre bozulmadan kullanabilirsiniz.

En İyi Uyku Grubu Ürünleri Duka Grup Tekstil’de!

Rahat bir uyku deneyimi için kendinize en uygun yatak çeşidine karar verdiyseniz, diğer uyku grubu ürünleri için Duka Grup Tekstil olarak yanınızdayız. İnsan ve doğa dostu ürünlerimizle tanışmak için siz de hemen bize, iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.