Ortopedik Yastık Nedir, Faydaları Nelerdir?

Ortopedik Yastık Nedir, Faydaları Nelerdir?

Günde ortalama 8 saat uyuyan biz insanoğlu için uykunun önemi şüphesiz ki tartışılmaz. İyi bir uykunun sırrı ise rahat bir yatak kadar yastıktan da geçiyor. Özellikle gün içerisinde masa başı çalışan ve boyun ağrılarına maruz kalan kişiler için gece rahat bir yastıkta uyumak büyük önem arz ediyor. Tam da bunun için tercih edilen ortopedik yastıklar, güne daha zinde başlamamıza yardımcı oluyor. Bu yazımızda biz de ortopedik yastık dosyasını açıyoruz. Gelin, ortopedik yastık kullanmanın faydaları nelermiş birlikte öğrenelim.

Ortopedik Yastık Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Ortopedik yastık, genel tanımıyla vücut ağırlığı yönünde şekil alabilen ve normal zamanda düz bir yastık görünümüne kavuşan yastıktır. Ortopedik yastığı diğer yastıklardan ayıran en temel özellik kişinin vücuduna göre şekil alabilmesidir. Bu yastığın iki farklı çeşidinden söz etmek mümkün. Bunlar; visco yastık ve lateks yastıktır. Bu ikisi arasındaki farklara değinecek olursak;

  • Visco yastık, kişinin boyun boşluğunu doldururken direkt şeklini alabilen yastıklardır.
  • Lateks yastıklar ise visco yastıklara göre daha kabarık şekillidirler. Kişinin boyun boşluklarını doldurmaya yardımcı olan bu yastık çeşidi, üzerine binen basınçla şekil değiştirmezler.

Siz de ihtiyacınıza yönelik olarak bu iki ortopedik yastık türünden birini tercih edebilirsiniz.

Ortopedik Boyun Yastığı Nedir?

“Ortopedik yastık nedir?”, “Ortopedik yastık faydaları nelerdir?” ve “En iyi ortopedik yastık nasıl seçilir?” hepsi ve daha fazlası blog yazımızda!

Boyun destekli yastık olarak da bilinen ortopedik boyun yastıkları, yalnızca uyku esnasında değil kişinin ihtiyaç duyduğu her an kullanılabilen yastıklardır. Genelde gün içinde masa başı çalışma esnasında boyun ağrısı çeken ya da boyun fıtığı bulunan kişilerde doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir. Ayrıca boyun düzleşmesi için yastık seçiminde de tercih edilen yastıklardan biridir. Boynu ideal seviyede tutmaya yardımcı olan boyun yastıkları, uzun süren seyahatler esnasında da kullanılabilmektedir ve genelde visco olarak tercih edilir.

Boyun Ağrısı İçin Yastık Nasıl Olmalı?

Boyun ağrısı, boyun fıtığı ya da boyun düzleşmesi için uzmanların, ortopedik yastıkları önerdiğini zaten dile getirmiştik. Ancak bu yastık tipini seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta daha var ki o da yastığın boyutu. Seçeceğiniz yastık, muhakkak omuz genişliğinize uygun olmalıdır. Bu, uyku esnasında daha rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yastık yüksekliği de burada önemli bir faktördür. Sık sık boyun ağrıları yaşayan biriyseniz, seçeceğiniz ortopedik yastığın 10-13 cm. arasında olmasına dikkat etmelisiniz.

En İyi Ortopedik Yastık Nasıl Seçilir?

Bunun için aslında kesin bir kriter yok. Çünkü en iyi yastığın tanımı kişiden kişiye değişebilir. Bizim önerimiz ise öncelikle yatış pozisyonunuzu göz önünde bulundurmanız. Buna göre;

  • Uyku esnasında genelde yan yatış pozisyonunu tercih ediyorsanız, omuz yüksekliğinizi göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısınız.
  • Sırt üstü yatanlar için alçak veya orta yükseklikte yastıklar seçmeleri boyun desteği için önemli olacaktır. Ayrıca yastığın orta yumuşaklıkta olması da önemlidir.
  • Yüz üstü yatanlar içinse yumuşak yastıkların seçimi doğru bir kriterdir. Böylece baş ve boyun bölgesi de desteklenmiş olur.

Ortopedik Yastığın Faydaları Nelerdir?

“Ortopedik yastık nedir?”, “Ortopedik yastık faydaları nelerdir?” ve “En iyi ortopedik yastık nasıl seçilir?” hepsi ve daha fazlası blog yazımızda!

Ortopedik yastığın insan sağlığı için faydalarını genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Baş ve boyun desteği sağlar.
  • Vücut ağırlığını göz önünde bulundurarak eşit basınç ve konforlu bir uyku deneyimi sunar.
  • Hipoalerjenik yapısı sayesinde astım hastaları ve alerjisi olan kişiler için rahat bir kullanıma sahiptir.
  • Uyku apnesi ve horlamaya karşı etkilidir.
  • Hem uzun ömürlü bir kullanım sunar hem de bakımı oldukça kolaydır.

Ortopedik yastık kullananlar, bu yastık türünün yukarıda sıraladığımız tüm faydalarından son derece memnunlar. Peki, siz neden onlardan biri olmayasınız? Duka Grup Tekstil olarak, ortopedik yastık seçiminde de güvenilir tercihiniz olmaya adayız.

Hemen bizimle iletişime geçerek, siz de yastık çeşitlerimiz ve fiyatlandırmalar hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.