Deve Tüyü Yorgan Sağlıklı mı?

Deve Tüyü Yorgan Sağlıklı mı?

Yorgan seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Antialerjik olması, yumuşaklığı, dokusu ya da hafifliği olabilir mi? Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak seçim yapmanızı kolaylaştıran bir yorgan çeşidinden bahsetmek istiyoruz size: Deve tüyü yorgan! Doğal yorganların yeniden öneminin anlaşıldığı şu günlerde adını daha sık duymaya başladığımız deve tüyü yorgan ve yastıklar, son dönemin popüler ürünleri arasında. Onun bu denli şanını yürütense kuşkusuz sağlıklı bir uyku deneyimi yaşatması. Biz de devetüyü yorgan ile ilgili tüm merak ettiklerinizi, bu makalede açıklayalım istedik. Bakalım, siz de onu bu özellikleri nedeniyle tercih edecek misiniz?

Deve Tüyü Yorgan Nedir?

 “Deve yünü yorgan” olarak da adlandırılan deve tüyü yorgan, develerin ilkbahar ve yaz aylarında döktükleri tüylerin toplanıp, ayrıştırılması ile oluşturulan bir yorgan çeşididir. Bunun için develerin, ince ve kısa alt kıllarının kullanıldığı bilinmekle birlikte, söz konusu kılların 14 ila 28 mikron kalınlıktaki tüylerden meydana geldiği de söylenmektedir. Yorgan ve yastık yapımında tercih edilen bu kıllar, genelde daha sarı renklidir. Ayrıca bu kıllar, bazı tekstil ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Deve Yünü Faydaları Nelerdir?

deve tüyü yorgan; deve tüyü yorgan kullananlar; deve tüyü yorgan sağlıklı mı?

Deve yününün kullanıldığı bu yorga çeşidi ile ilgili en merak edilen konulardan biri de sağlıklı mı olduğu konusunda. Biz de bu soruya deve yünü faydalarını inceleyerek cevap verelim istedik. Buna göre deve yünü kullanılan yorganlar;

  • Yaz-kış kullanıma uygun bir yorgan çeşididir. Çünkü deve yününün nemi hapsetme özelliği bulunmaktadır. Bu sayede kışın vücudu sıcak tutarken, yazın ise vücudun fazla nemini alarak vücudu serin tutar. Adeta bir klima işlevi görür.
  • Bu yorgan aynı zamanda antialerjik bir yapıya sahiptir. Bunda deve tüyünün üzerinde herhangi bir bakteri barındırmaması etkilidir.
  • Bakteri barındırmayan deve tüyü yorganlar, aynı zamanda üzerinde koku da barındırmaz. Bu özelliği, deve tüyü yorganlarını çok daha hijyenik kılmaktadır.
  • Son derece hafif bir yorgan çeşididir. Hafifliği sayesinde gece boyunca vücutta ağırlık yaratmaz. Kaliteli bir uyku uyumaya yardımcı olur.

Gördüğün gibi deve tüyü yorganlar, bir yorgandan bekleyebileceğiniz neredeyse tüm özelliklere sahip. Yani gece rahat bir uyku için oldukça ideal. E hal böyle olunca biz de deve tüyü yorganları, kesinlikle sağlıklı yorganlar kategorisinde değerlendiriyoruz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Neden Yün Yorgan Tercih Etmelisiniz?

Deve Tüyü Yorgan Pahalı mıdır?

İdeal uyku ortamını destekleyen ve antialerjik yapısı ile hijyenik yorganlardan biri olarak değerlendirdiğimiz bu yorgan için lüks ürün kategorisinde yer aldığını belirtmeden geçemeyeceğiz. Çünkü bildiğiniz üzere bu yorganlar, develerin ilkbahar ve yaz mevsimlerinde yere döktükleri tüylerin ayrıştırılması ile elde ediliyor. Ve yine bu işlem ile tek bir deveden yılda ortalama 2 ya da 3 kilo kadar yün elde ediliyor. Tahmin edeceğiniz gibi maliyet ve sabır isteyen bu işlem, uyku grubu tekstil ürünleri arasında onu kıymetli yapıyor. Özetle, deve tüyü yorgan fiyatları, diğer uyku grubu ürünlerinin fiyatlarına kıyasla daha pahalı ürünlerden olduğunu söyleyebiliriz.

Deve Tüyü Yorgan Bakımı Nasıl Olmalı?

deve tüyü yorgan; deve tüyü yorgan kullananlar; deve tüyü yorgan sağlıklı mı?

Yorganın bakımı için etiketi üzerinde yazan talimatları uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak bizim de belirtebileceğimiz bazı ufak noktalar var;

  • Kuru temizleme işlemi uygulamak, deformeleri önlemek açısından faydalıdır. O nedenle mümkünse yorganınızı kuru temizlemeye vermelisiniz. 
  • Ancak evde kendiniz yıkayacaksanız da ideal sıcaklık olan 30°C’yi geçmeden yıkamalısınız.
  • Yıkama işleminin ardından yorganınızı, kurutma makinesinde kurutmanız daha sağlıklı olacaktır. Makineniz yok ise yorganınızı serip kendi halinde kurumaya bırakabilirsiniz.
  • Yorganınızın ilk günkü gibi kabarık görünmesini sağlamak istiyorsanız da haftada 1 silkelemeyi unutmamalısınız.

Deve Tüyü Yorganlar Duka Grup Tekstil’de!

En sağlıklı yorgan çeşitlerinden biri olan deve tüyü yorganları, Duka Grup Tekstil’de de bulabilirsiniz. İnsan ve doğaya zarar vermeden ürettiğimiz yorgan ve yastıklarımız hakkında detaylı bilgi ve sipariş için hemen bizimle iletişime geçin.