Neden Yün Yorgan Tercih Etmelisiniz?

Neden Yün Yorgan Tercih Etmelisiniz?

Anneannelerimizden bize kalan bir gelenek: Yün yorgan. Yorgan sektörünün atası olarak kabul edilen ve sağlıklı bir uykunun sırrı olarak gösterilen yün yorganlar hakkında her şeyi masaya yatırıyoruz. “Yün yorgan nedir?”, “Yün yorgan yıkanır mı?” ve “Yün yorgan sıcak tutar mı?” gibi pek çok sorunun yanıtını sizin için cevapladık.

Yün Yorgan Nedir?

Yün yorgan hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yün yoganlar, genelde koyun tüylerinden elde edilen ve bu sebeple de organik olarak kabul edilen yorgan çeşitlerinden biridir. Yorgan sanayisinde pamuk ve diğer tüm yorgan türleri çıkmadan evvel insanoğlunun kullandığı ilk yorgan çeşitlerinden biri olan yün yorganlar, ısıyı eşit şekilde dağıtmaları ve sıcak tutmaları ile bilinirler. Diğer yorganlara göre çok daha ağır bir yapıya sahip olan yün yoganlar, köylerde elde yapılabilen bir yorgan türüyken; günümüzde ise gelişen sanayi ile birlikte fabrika ortamında yetişkin ve yün bebek yorganı kategorilerinde üretimi gerçekleştirilmektedir.

Yün Yorgan Sağlıklı mıdır?

Yün yorgan hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Cevap veriyoruz: Evet! Yün yorganlar kesinlikle sağlıklı bir yorgan çeşididir. Onu bu denli sağlıklı yapan etmenler ise şöyledir:

  • Doğa dostudur. Son derece sağlıklı ve doğal bir malzeme olan yün, biyolojik bozunma gösterir. Bu nedenle endüstriyel kirliliğe neden olmaz.
  • Esnek ve yumuşak bir yapıya sahiptir. İçerisindeki doğal kıvrım ve sarmallar sayesinde eski haline dönebilen yünler, bu açıdan oldukça konforludur.
  • %100 yünden elde edilen türleri, ısıyı dengeler ve eşit şekilde dağıtır. Özellikle kış şartlarının çetin geçtiği bölgelerde mükemmel bir ısıtma görevi görür. Ayrıca yaz aylarında da vücudu terletmeme özelliğine sahiptir.
  • İçerisinde herhangi bir toksik madde ya da kimyasal barındırmaz.
  • Yün içerisindeki minik kıllar ve lanolin denilen madde sayesinde herhangi bir mikrop oluşumunu engeller. Böylece son derece sağlıklı ve hijyenik bir kullanım sunar.

Gördüğünüz gibi yün yorganın faydaları oldukça fazla. Bu nedenle uzmanların da önerileri sağlık için yün yorgan tercih edilmesi yönünde. Şimdi, gelin bir de yün yorgan yıkama yöntemlerine bir göz atalım.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; En Sıcak Tutan Yorgan Türü Hangisidir?

Yün Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yün yorgan hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yün yorganı yıkamanın 2 farklı yöntemi bulunmaktadır. Bunlar; “elde yıkama” ve “makinede yıkama”. Her iki yöntemi de inceleyecek olursak;

  • Elde yıkama yaparken, öncelikle geniş bir küvet ya da leğen içerisine ılık su oluşturup, yorganı içerisine almalısınız.
  • Ardından üzerine yün yorganlar için özel olarak üretilen sıvı deterjandan bir miktar dökerek, narince yıkama işlemini gerçekleştirmelisiniz.
  • Daha sonrasında yorganı soğuk suda tüm deterjanı üzerinden gidene kadar durulamalı ve bu esnada yorganı kesinlikle sıkmamalısınız.
  • Durulanan yorganı artık kurumaya bırakabilirsiniz.

Yorganınızı makinede yıkamak istiyorsanız da şu detaylara dikkat etmelisiniz;

  • Öncelikle makinenizde yün yıkama programı varsa bu programda, yoksa hassas programda maksimum 30 derece ayarda yıkamalısınız.
  • Toz deterjan yerine sıvı deterjan tercih etmelisiniz. Toz deterjanlar yün içerisine girerek birikebilmekte ve alerjiye neden olabilmektedir, unutmamalısınız.
  • Yıkama esnasında yünler sertleşebileceği için yumuşatıcı kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Yünü, sudan arındırmak için makinenizin sıkma devrini en yüksekte tutmanız yararlı olacaktır.
  • Son olarak yıkanan yün yorganınızı kurutucuda değil, doğal yollar ile kendi haline bırakarak kurumasını sağlamalısınız.

En İyi Yün Yorgan Garantisi Duka Grup’ta!

İnsan ve doğa dostu olacak şekilde ürettiğimiz en iyi yün yorganlar, Duka Grup Tekstil’de sizleri bekliyor. İşletmenizin ihtiyacına yönelik olarak çift kişilik yün yorgan, tek kişilik yün yorgan ve bebek yün yorganı olmak üzere 3 farklı kategoride üretimini gerçekleştirdiğimiz yün yorganlara sahip olmak için hemen bizimle iletişime geçin. Uzman ekiplerimiz, tüm merak ettikleriniz ve fiyat bilgisi hakkında sizlere detaylı bilgi sunsun.