Deve Tüyü Yastık Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Deve Tüyü Yastık Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Uyku konforunda her geçen gün aranılan özellikler değişiklik gösteriyor. Hal böyle olunca yastık, yorgan ve yatak üreticileri de ihtiyaca yönelik uyku grubu ürünleri üretmeye çalışıyor. İşte onlardan biri de son zamanlarda önemi anlaşılan deve tüyü yastıklar. En çok aranılan yastık çeşitlerinden olan deve tüyü yastıklar hakkında bilinmeyenleri biz de sizin için araştırdık. Gelin, onu bu derece popüler yapan özellikleri nelermiş, birlikte keşfedelim!

Deve Tüyü Yastık Nedir?

Deve tüyü yastığın bilinmeyen özelliklerini araştırdık. Peki ya siz onu ne kadar iyi tanıyorsunuz? Gelin birlikte inceleyelim.

Önce bu yastığı tanıyarak başlayalım. Deve tüyü yastık aslında adından da anlaşılacağı üzere devenin tüylerinden elde edilen bir yastık çeşidi. Moğolistan’dan ithal edilen bu tüyler, develerin ilkbahar ve yaz aylarında döktükleri tüylerden elde ediliyor. Dökülen tüylerin temizlenip ayrıştırılması ve ince uzun yapılı tüylerin kullanılması ile elde edilen yünler, uyku tekstili ürünlerinde kullanılıyor.

Ayrıca yünlerinin ithal edilmesi ve pek çok işlemden geçirilerek kullanılıyor oluşu, maalesef ki diğer uyku grubu ürünlerine kıyasla deve tüyü ürünlerini daha maliyetli kılıyor. Peki ama pahalı ürün gruplarından olan bu yastık neden çok tercih ediliyor? Bu sorunun yanıtına dilerseniz deve tüyü yastığın faydalarına değinerek cevap verelim.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz “Deve Tüyü Yorgan Sağlıklı mı?

Deve Tüyü Yastık Faydaları Nelerdir?

Deve tüyü yastığın bilinmeyen özelliklerini araştırdık. Peki ya siz onu ne kadar iyi tanıyorsunuz? Gelin birlikte inceleyelim.

Deve tüyü yastık kullananlar neden onu çok tercih ediyor, gelin birlikte bakalım;

  1. Klima İşlevi Gören Bir Yastık Çeşididir

Deve tüyü yastıklar, yaz-kış kullanıma uygun olmaları ve nemi hapsetme özellikleri ile bilinmektedir. Bu sayede uyku esnasında baş bölgesinde terlemeye neden olmayan deve tüyü yastıklar, yazın serin tutarken kışın ise vücudun ideal sıcaklığını korumasını sağlar.

  1. Antialerjiktir

Deve tüyü üzerinde bakteri barındırmayan bir yün çeşididir. Böylece tıpkı yorganları gibi yastıkları da antialerjik özelliğe sahiptir. Bu nedenle alerjik bünyelerin kullanımı için önerilir.

  1. Hijyeniktir

Antialerjik yapısının yanı sıra deve tüyü yastıkların hijyenik olduğunu da belirtmek gerekir. Üzerinde herhangi bir koku barındırmayan deve tüyü, özellikle gece baş bölgesinde sıklıkla terleme yaşayan kişiler için önerilir.

  1. Hafif ve Yumuşaktır

Yorganlarında olduğu gibi yastıkları da son derece hafif ve yumuşaktır. Dış kısmında %100 pamuk kullanılan bu yastıklar, içerisindeki yumuşak deve tüyü sayesinde uyku boyunca konforlu bir his sunar.

  1. Düşük Sıcaklıkta Makinede Yıkanabilir

Pek çok yastık çeşidine oranla deve tüyünden yastıklar yıkanabilme özelliğine sahiptir. Elde veya makinede 30°C sıcaklıkta yıkanabilen deve tüyü yastıklar, yıkandıktan sonra kuruması için kendi haline bırakıldığında ve silkelendiğinde eski kabarık görünümüne kavuşabilmektedir.

Hem kullanışlı hem de fonksiyonlu bir yastık çeşidi olan deve tüyü yastıkların özellikleri, genel olarak bu şekilde. Ayrıca tüm bu özellikler öyle gösteriyor ki “deve tüyü yastık sağlıklı mı?” sorusuna verilebilecek cevap, antialerjik ve hijyenik yapıları sayesinde kesinlikle “evet!” olacaktır. Siz de uyku konforunuzu iyileştirmek adına deve tüyü yastıklardan faydalanabilirsiniz.

En İyi Deve Tüyü Yastıklar İçin Duka Grup’a Danışmadan Geçmeyin!

İnsan ve doğa dostu ürünlerimizi, kaliteli üretim teknikleriyle birleştirdiğimiz Duka Grup Tekstil olarak bizler, tüm uyku grubu ihtiyaçlarınızı karşılamak için yanınızdayız. Siz de deve tüyü yastıkların en kalitelisini dış yüzeyde %100 pamuk, iç yüzeyde ise sadece %100 deve tüyü kullanarak ürettiğimiz ürünlerimize ulaşmak için hemen iletişim sayfamızdan bize yazın. Ürünlerimiz hakkında öğrenmek istediğiniz tüm detaylar ve fiyat bilgisi için sizi arayalım.