Boyun Düzleşmesi ve Boyun Fıtığı İçin Yastık Seçimi Nasıl Olmalı?

Boyun Düzleşmesi ve Boyun Fıtığı İçin Yastık Seçimi Nasıl Olmalı?

Günümüzün ortalama 8 saatini yataklarımızda geçiriyoruz. Hal böyleyken, yattığımız yatak kadar yastık seçimimiz de önem taşıyor. Yanlış yastık seçimleri, sabahları yorgun ve boyun ağrısı ile kalkmamıza neden olabiliyor. Öyle ki uzmanlar, hatalı yastık seçimlerinin boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara kapı araladığını söylüyor. Öte yandan masa başı çalışanlarda sıklıkla karşılaşılan boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi rahatsızlıkları için de muhakkak uygun bir yastık seçilmesi şart. Bu nedenle bu yazımızda biz de “Boyun ağrısı için yastık nasıl seçilir?” ve “Boyun rahatsızlıklarına özel yastık seçimi nasıl olmalı? Tüm detayları ile anlatalım istedik. Öyleyse boyun ağrılarının nedenleri ile başlayalım.

Boyun Ağrısı Neden Olur?

boyun ağrısı için yastık; boyun düzleşmesi yastığı; ortopedik yastık; boyun fıtığı yastığı

Boyun ağrısının nedenleri, birden fazla sebebe bağlı olabiliyor. Gün boyu, hatta bazı durumlarda haftalarca sürebilen bu ağrılar, kişinin yaşam kalitesini bir hayli etkiliyor. Boyun ağrısının en yaygın etmenlerini,

  • Hatalı yastık seçimi,
  • Uyku esnasında yanlış yatış pozisyonu,
  • Gün boyu masa başı bir işte çalışmak,
  • Boyun fıtığı rahatsızlığı,
  • Boyun düzleşmesi rahatsızlığı,

gibi problemler oluşturabiliyor. Özellikle fıtık ve düzleşme için doktor kontrolünde gerçekleştirilen tedavi yöntemleri önem taşırken; doktorlar tedavi sürecindeki hastalarına farklı yastık önerileri de sunabiliyor.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz;  İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır?

Boyun Düzleşmesi Nedir?

Boyun ağrısının en büyük etmenlerinden biri, boyun düzleşmesi rahatsızlığı olarak gösteriliyor. Boyun düzleşmesi ise boyun bölgesinde olması gereken eğri kıvrımın düzleşmesi olarak adlandırılıyor. Kişide boyun düzleşmesi rahatsızlığı kimi zaman doğuştan oluşabilirken kimi zaman da yanlış yatış ve duruş pozisyonu ile bilgisayar başında uzun saatler geçirme gibi etmenlerin neden olduğu biliniyor. Belirtilerini boyun ağrısı ile gösteren boyun düzleşmesi, tedavi edilmediği takdirde hareketlerin kısıtlanmasına varan ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

Boyun Düzleşmesi İçin Nasıl Yastık Kullanılmalı?

Boyun düzleşmesi için yastık seçmeden önce yatış pozisyonunuzu göz önünde bulundurmalısınız. Misal sırt üstü yatanlar için uzmanlar, alçak ve/veya orta yükseklikteki yastıkların ideal yastıklar olduğunu söylüyor. Yan yatış pozisyonu için omuz yüksekliği baz alınarak bir seçim yapılması doğru iken yüz üstü yatmayı sevenler içinse yumuşak yastıklar tercih edilmelidir. Boyun düzleşmesi için de boyun kıvrımını destekleyen yastıklar ile ortopedik yastık seçimlerine yönelmeniz doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca yatış pozisyonunuza göre alçak, yüksek veya sert/orta sert yastık seçimlerinden birine yönelebilirsiniz.

Boyun Fıtığı Nedir?

boyun ağrısı için yastık; boyun düzleşmesi yastığı; ortopedik yastık; boyun fıtığı yastığı

Günümüzün en sık karşılaşılan boyun rahatsızlıklarından bir diğeri de boyun fıtığı olarak biliniyor. Omurga kemikleri arasında yer alan jelatinöz isimli maddenin çeşitli hasarlar sonucu omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi, fıtık olarak adlandırılıyor. Uzun süre masa başında çalışma, ağır yük kaldırma, ters hareket yapma ve zorlama gibi nedenler boyun fıtığına neden olabiliyor. Diğer taraftan yaşlanma sonucu kemikler arasındaki sıvının azalması da fıtığa neden olan etmenler arasında gösteriliyor. En büyük belirtisini boyun ağrısı oluştururken; ilerlemiş vakalarda el ve kolda karıncalanma ve güç kaybı gibi belirtiler de yer alabiliyor.

Boyun Fıtığı Olanlar Nasıl Yatmalı?

Boyun fıtığında yatış pozisyonu önemli olabiliyor. Buna göre uzmanlar, boyun fıtığı rahatsızlığı yaşayan bireylerin sırt üstü pozisyonda yatmalarını öneriyor. Bu sayede uyku esnasında boyna binen baskı en aza indirilmiş oluyor.

Boyun Fıtığı Yastığı Nasıl Seçilir?

boyun ağrısı için yastık; boyun düzleşmesi yastığı; ortopedik yastık; boyun fıtığı yastığı

Boyun fıtığı rahatsızlığı, özellikle de ameliyat sonrası süreçte dikkat edilmesi gereken bir süreç. Bu nedenle fıtığı olan hastalar için uzmanların önerisi, ortopedik yastıklar oluyor. Boyun fıtığı için en ideal yastık ise visco malzemelerden üretilen yastıklar olduğu söylenebilir. Boyun fıtığı yastığı seçerken, yastığınızın mutlaka boyun desteği sağladığından emin olmanız gerekiyor. Böylece boyun desteği veren bu ortopedik boyun fıtığı yastıkları sayesinde uyku sırasında boynunuza binen yük ve basıncı azalıyor ve gece boyunca rahat bir uyku çekmeniz mümkün oluyor.

Ortopedik Yastıklar Duka Grup Tekstil’den Sorulur!

Boyun ağrısı ya da boyun düzleşmesi problemi olsun olmasın her ihtiyaca ve her işletmeye yönelik ortopedik yastıklar Duka Grup Tekstil güvencesiyle yanınızda! Yurt içi ve yurt dışı güvenli teslimat sağlayan firmamız ile siz de hemen iletişime geçin, uzman ekiplerimiz aklınızdaki tüm soruları anında yanıtlasın.