İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır? | Duka Grup Tekstil

İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır? | Duka Grup Tekstil

Yeteri kadar rahat ve sağlıklı bir uyku uyuyabiliyor musunuz? Gün boyu, yoğun koşuşturma sonrası vücudumuz yorgun düşer ve bu enerjiyi sağlıklı bir uykuda geri kazanırız. Ancak, uzun saatler uyumak, vücudun dinlendiği ve harika bir enerji depoladığımız anlamına maalesef gelmiyor. Güne zinde başlamak için uyku zamanlarınızda size konforlarıyla eşlik edecek seçimler yapmalısınız. Konfor listesinin başında ise yastık seçimi ilk sırada! “Peki ama iyi bir yastık nasıl olmalıdır?” diye düşündüğünüzü biliyoruz. Geceleri deliksiz uyumayı, sabah ağrısız sızısız bomba gibi uyanmayı özleyenler için yastık seçimini kolaylaştıracak 3 harika öneri hazırladık!

Hepimiz yastık alırken, “uygun yastık nasıl seçilir?” diye içimizden geçiririz ancak iş almaya geldiğinde her yastık aynıdır algısına kapılıp, düşük fiyatlı yastıkların cazibesine yenik düşeriz. Heyecanla aldığınız ve hemen test etmek isteyip yatağınıza konumlandırdığınız yeni yastığınız maalesef bir süre sonra beklediğiniz gibi çıkmaz ya da siz kendiniz için uygun olduğunu düşünürsünüz, fakat boyun ağrılarınızdan şikâyet eder bir halde kendinizi bulursunuz. Artık kendiniz ve aileniz için doğru yastığı seçmeye hazırsanız, sağlıklı yastık seçme tavsiyelerimize mutlaka kulak verin!

  1. Yastık Ebat ve Yükseklik

İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır? Yastık Ebat ve Yüksekliği önemli mi? Yastık içeriği nasıl olmalıdır?

Ufak bir ayrıntı olarak görünen yastık ebatları aslında sağlıklı uyku uyuyabilmenin önemli bir ayrıntısını oluşturuyor. Yastık ebatları 40x60 standart ölçüdür ancak 50x70 olarak da üretilen yastık model ebatları, kişinin boyuna ve isteğine göre farklılık gösterir. İdeal yastık ölçüsü, kişinin omuz genişliği kadar olmalıdır.

Yastık ebadından sonra dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise yastık yüksekliğidir. Eminiz ki yastık yüksekliği söylemini pek çok insan gibi siz de ilk defa duymuşsunuzdur. Yastık seçiminde göz ardı edilen yastık yükseklik seçimi, sağlıklı uykunun büyük bir bölümünü oluşturur. Yine boy ve omuz ölçüsüne göre değişen yastık modellerinin ideal yüksekliği 10 ile 13 cm olmalıdır. Çocuklar da bu ölçüler 1 ile 9 cm arasındadır. Özellikle yan pozisyonda uyuyanların dikkat etmesi gereken bir konu olan yastık yüksekliği seçimi, omurganızı destekleyerek baş ve boyun bölgenizdeki ağrıları en aza indirir hatta horlama problemlerinizin de azalmasına destek olur.

  1. Yastık İçeriği

İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır? Yastık Ebat ve Yüksekliği önemli mi? Yastık içeriği nasıl olmalıdır?

Yine yastık modeli seçerken içeriğinden ziyade genellikle fiyatına odaklanırız. Ancak bu yanlış seçim sizi sağlığınızdan etmeden, doğru yastığı alarak konforlu uykunun keyfini sürebilirsiniz. Peki hangi elyaf yastık türleri size konfor sunar, hemen göz atalım!

Yatış pozisyonunuzun da etkili olduğu bu seçimde, ortopedik özellikli visco ve lateks gibi elyaflar boyun kıvrımlarınızı destekleyerek daha rahat uyumanıza olanak tanır. Bu iki yastık türünün yanında, kaz tüyü yastık, pamuklu yastık, yün yastık ve bambu elyaflı yastık modellerini de tercih edebilirsiniz. Özellikle yüzüstü pozisyonda uyumayı sevenler için yumuşak yüzey önemlidir. Bu saydığımız dört yastık, aynı zamanda doğal malzemelerden yapıldığı için hava sirkülasyonunu sağlayarak gece boyunca terleme sorunlarını da ortadan kaldırır, yumuşak dokuları sayesinde keyifle uyumanıza yardımcı olur.

  1. Yastık Sayısı

İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır? Yastık Ebat ve Yüksekliği önemli mi? Yastık içeriği nasıl olmalıdır?

Bol yastıklarla dekore edilmiş bir yatak görünce, pek çok kişi gibi siz de içinizden “işte aradığım konfor” diyenlerden misiniz? Huzuru ve konforu çağrıştıran bol yastıklı pofuduk görünümlü yataklar aslında dekorasyondan ibarettir. Omurga, boyun ve baş bölgenizin sağlığı için çift yastık yerine tek yastıkta yatmanızı tavsiye ederiz. Çift yastıkta yatmak, omurganıza fazla yük bindirir. Omurganıza binen yükler, zamanla çeşitli hastalıklara ve ağrılara da davetiye çıkarır. Bu nedenle doğal malzemelerden ve omurga destekleyici malzemelerden yapılmış ortopedik yastıkları seçmeniz, sağlıklı ve huzurlu uyku uyumanızı, günde zinde uyanmanıza yardımcı olacaktır. 

Duka Grup Tekstil olarak ihtiyacınız olan yastık ölçüsü ve yastık elyafını tasarlayarak toptan siparişleriniz için üretebiliyoruz. Üretim kalitemizin yüksek olduğu standart yastık ölçülerinin dışında, yabancı ülkelerin tercih ettiği farklı ölçülerin de talep edilmesi halinde kısa süre içinde hazır hale getirebiliyoruz. Detaylı bilgi için alanında uzman ekibimize danışabilirsiniz.