Bebekler İçin En Sağlıklı Yastık: Pamuk Yastık

Bebekler İçin En Sağlıklı Yastık: Pamuk Yastık

Yastık seçimi yetişkinler kadar çocuklar için de önemli. Hele de gelişme çağındaki bebekler için büyük öneme sahip. Çünkü bu dönemde bebeğinizin yeni gelişmeye başlayan kas ve iskelet sistemi, yanlış yastık seçimi nedeniyle olumsuz olarak etkilenebilmekte ve sağlıklı gelişimleri engellenebilmektedir. Bebek yastığı seçimi hakkında izlenmesi gereken adımları detaylandırdığımız bu yazıda, bebeğiniz için neden pamuk yastık tercih etmeniz gerektiğini de açıklıyor olacağız. Siz siz olun, bu önerilere bakmadan bebeğiniz için yastık seçimi yapmayın.

Bebek Yastığı Ne Zaman Kullanılmalı?

Bebeğiniz için neden pamuk yastık tercih etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Bebeklerde yastık kullanımı için uzmanlar, ideal zamanın 2 yaş olduğunu söylüyor. Bebeğinizin yastık kullanıp kullanamayacağını öğrenmeniz içinse şu kriterleri göz önünde bulundurmalısınız:

  • Bebeğiniz destek almadan kafasını kaldırabiliyor olmalı
  • Boynunu rahatça hareket ettirebiliyor olmalı
  • Tek başına doğrulup oturabiliyor olmalı

Bu hareketleri 2 yaşından önce yapabilen bebekler de var elbette ki. Ancak yine de 2 yaşını doldurmuş olmasını beklemeniz yararlı olacaktır. Bunun dışında “bebek reflüsü” olarak bilinen bir rahatsızlık vardır ki bu da bebeğinizin devamlı kusması anlamına gelir. O noktada doktorunuza durumu danışıp, özel eğimli reflü yastıklarını kullanabilirsiniz. Ancak bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığı yoksa, yastık kullanımını 2 yaşına kadar ertelemeli, 2 yaşından itibaren de yavaş yavaş alıştırmaya başlamalısınız.

Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz için neden pamuk yastık tercih etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Piyasada birden fazla bebek yastığı ürünü bulunuyor. “Hangisini kullanmalı?” diye düşünmeden evvel bebeğinizin sağlık durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Buna göre;

  • Bebeğinizin alerjisi varsa, antialerjik yapıdaki bir yastığı tercih etmeniz yararlı olacaktır.
  • Reflüsü varsa, kılıfı çıkarılıp makinede kolaylıkla yıkanabilen bir model tercih etmelisiniz.
  • Düz kafa sendromuna sahipse, düz kafa görünümünü düzeltmeye yardımcı özel olarak üretilen yastıklar kullanmalısınız.
  • Bebeğiniz çok terliyorsa ve özellikle de yaz ayları içerisindeyseniz terletmeyen özel yastıklara yönelmelisiniz.
  • Son olarak bebeğinizin hassas tenine özel olarak üretilen ince, yumuşak ve organik materyale sahip yastıkları tercih etmelisiniz.

Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak siz de bebeğiniz için en ideal yastık seçimini yapabilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Hamile Yastığı Nedir? Hamile Yastığı Nasıl Olmalı?

Bebek Yastığı Pamuk mu Olmalı?

Bebeğiniz için neden pamuk yastık tercih etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Gelelim en merak edilen soruya. Bebek yastığı seçerken doğru materyale sahip olduğundan emin olmalısınız. Bunun için de uzmanların görüşü “pamuk yastıklar”. Pamuk materyaliyle üretilen bebek yastıkları,

  • Kolay işlenebilen yapıları nedeniyle en sık tercih edilen yastık çeşidi oldukları ve dokuma işlemi esnasında kimyasal işleme maruz kalmadan üretildikleri için,
  • Son derece hafif, yumuşak ve bir o kadar da dayanıklı dokuya sahip oldukları için,
  • Pamuğun havayı içine hapsedebilmesi özelliği ile yalıtım özelliği kazandığı ve 4 mevsim kullanım sunabildiği için,
  • Yün gibi materyallere nazaran alerjiye neden olmadıkları için

bebeğiniz için en sağlıklı yastık çeşididir. O nedenle “bebek yastığı pamuk mu olmalı?” sorusuna bizim cevabımız, “kesinlikle evet!” olacaktır.

Bebek Pamuk Yastık Çeşitleri İçin Bize Ulaşın!

Hem insan ve doğa dostu hem de tamamen doğal materyal ve doğal boyalar ile tasarladığımız pamuk bebek yastıkları için bizimle iletişime geçmeniz yeterli. İşletmenize özel olarak, belirttiğiniz sayı ve tasarımdaki ürünleri Türkiye’nin her yerine ve aynı zamanda Amerika ve Avrupa ülkelerine güvenle gönderim sağlamaktayız.

Kalitenin en doğru adresi Duka Grup Tekstil olarak havlu, yastık ve yorgan türündeki tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için hazırız!