Hamile Yastığı Nedir? Hamile Yastığı Nasıl Olmalı?

Hamile Yastığı Nedir? Hamile Yastığı Nasıl Olmalı?

Hamilelikte ilk aylar kadar son aylar da annenin sağlığı açısından önemlidir. Özellikle 7 aydan itibaren iyice belirginleşen karın bölgesi, anneye sırt ve bel ağrısı şeklinde yansıyan şikayetler meydana getirir. Gündüzleri ayakta olmak anne için zordur ve bu zorluk geceleri uyku esnasında da kendini sıklıkla hissettirir. Bu aylarda annenin rahat bir uyku pozisyonunda, hamile yastığı ve hamile uyku destek yastığı ile uyuması sağlanmalıdır. Hamile yastığı gerekliliği de buradan gelir. Biz de anne olmaya hazırlanan adaylar için hazırladığımız bu yazıda “hamile yastığı nedir?”, “hamile yastığı ne işe yarar?”, “hamile yastığı sağlıklı mı?” gibi pek soruyu yanıtladık.

Hamile Yastığı Nedir?

Kadınların en hassas dönemlerinden biri olan hamilelikte yastık seçimi nasıl olmalı? Hamile yastığı ne işe yarar? Ve hamile yastığı faydaları nelerdir?

Hamile yastığı ya da diğer bir adıyla gebelik yastığı, hamilelik döneminde kadınlara özel olarak üretilen farklı boy ve materyaldeki yastık çeşitlerine verilen isimdir. Annenin geceleri yatakta bel ve karın bölgesinin desteklenmesini sağlayan bu yastıklar, konforlu bir uyku deneyimi sağlar.

Hamile uyku destek yastığı çeşitleri genel olarak 3 tanedir. Bunları kısaca açıklayacak olursak;

  1. Ufak Formlu Hamile Destek Yastığı

Küçük formlarda üretilen bu yastık, annenin desteğe ihtiyacı olduğu bölgelerde kullanılır. Bu nedenle eğimli olacak şekilde tasarlanır. Tek bir bölgenin desteği için kullanıma uygun bu yastık, annenin birden fazla bölgede desteğe ihtiyaç duyması halinde kullanımı yeterli olmayacaktır.

  1. Uzun Hamile Destek Yastığı

Tamamen düz ve uzun formdaki bu yastık, bir tarafı silindir şeklinde tasarlanır. Bu sayede alt bacakların arasına alınarak rahat bir uyku pozisyonu sağlanması hedeflenir. Ancak hem büyük formu hem de sırt desteği sağlamaması açısından anne için yetersiz gelebilmektedir.

  1. Tüm Vücut Hamile Yastığı

Adından da anlaşılacağı üzere vücudun her bölgesine destek sağlayan bir yastık çeşididir. C ve U olmak üzere 2 farklı formu bulunur. C formu daha çok göbek ve bacak kısımlarına tam destek sunarken, U form ise özellikle sırt ve bel kısmı için ağırlıklı olarak destek sağlar.

Hamile Yastığı Ne İşe Yarar?

Hamile yastığının temel görevi, anneye uyku esnasında ihtiyaç duyduğu bel, sırt, bacak, göbek ve ayak desteğini sağlamaktır. Bu sayede annenin geceleri çok daha rahat bir uyku uyuması hedeflenerek, doğru yatış pozisyonunu kazanması hedeflenir.

Hamile Uyku Yastığı Nasıl Olmalıdır?

Hamile uyku yastığı farklı materyallerden üretilebilmektedir. Buna göre en sık tercih edilen materyaller şöyledir;

  • Hafızalı Köpük Dolgu: Vücudun şeklini alır. Üzerindeki yük azaldığında eski formuna geri döner.
  • Mikro Boncuk Dolgu: Küçük formdaki polistiren boncukların doldurulmasıyla oluşturulan yastık çeşididir. Ana özelliği yumuşak olması ve ses çıkarmamasıdır.
  • Polyester Lif Dolgu: Yumuşak dolgu malzemesi ile oluşturulan bir yastık çeşididir. Özelliği, sertlik ve destek oranının elyaf miktarı ile ayarlanarak oluşturulmasıdır.
  • Strafor Top Dolgu: İçerisinde strafor topların yer aldığı yastık çeşididir. Yapısı diğer dolgu malzemelerine oranla daha serttir.

Hamile uyku yastığı nasıl seçilmeli konusundaki önerimiz, annenin ihtiyacı doğrultusunda bir seçim yapılması yönünde. Farklı dolgu malzemeleri ve farklı boyutlardaki hamile yastıklarından birini seçerek kendileri için en doğru ve en iyi seçimi yapabilirler.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “İyi Bir Yastık Nasıl Olmalıdır?

Hamile Yastığı Faydaları Nelerdir?

Kadınların en hassas dönemlerinden biri olan hamilelikte yastık seçimi nasıl olmalı? Hamile yastığı ne işe yarar? Ve hamile yastığı faydaları nelerdir?

Hamile yastığı ile ilgili merak edilen sorulardan biri de “hamile yastığı sağlıklı mı?” sorusudur. Hamile yastığı kullanımı, anne için son derece kritik olan gebelik döneminde oldukça faydalı ve yararlıdır. Öyle ki hamile yastığı;

  • Vücut ergonomisi düşünülerek tasarlanır. Sırt, bel, göbek ve hatta bacak bölgesine destek sağlar.
  • Annenin gece boyunca daha rahat nefes almasını kolaylaştırarak deliksiz bir uyku konforu sunar.
  • Aniden görülen ve genelde kasıklara giren kramplar için etkilidir.
  • Bacaklar ve ayaklarda oluşan ödemin önüne geçer.
  • Anneye doğru yatış pozisyonu sunarak, bebeğin oksijen alımını destekler.

Görüldüğü üzere gebelik yastığı, hamile kadınlar için son derece gerekli ve sağlıklı bir yastık çeşididir.

Tüm Yastık Çeşitleri İçin Hizmetinizdeyiz!

Kendiniz ve işletmenize özel tüm yastık çeşitlerimiz ile yalnızca bir tık uzağınızdayız. Siz sadece, ihtiyacınız olanı söyleyin. Gerisini Duka Grup Tekstil’e bırakın.

Uzmanlarımızdan detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.