5 Öneri İle Güne Zinde Başlayın

5 Öneri İle Güne Zinde Başlayın

Sıcacık yatağınızdan çıktıktan sonra masa başına geçip evden çalışansanız da şehrin yoğun koşuşturmacasına takılıp şirkete de gitseniz kendinizi hep yorgun mu hissediyorsunuz? Belki de kendinize yeteri kadar vakit ayırmıyorsunuz. Kendinizi motive etmeniz, konforunuzu artırmanız; yaşam alanınızda geçirdiğiniz süreyi kaliteli bir şekilde geçirerek güne zinde başlamanız sizin elinizde! Size vereceğimiz 5 harika öneri ile artık güne zinde başlayabilir ve işinize daha iyi konsantre olarak keyifli başarılara imza bile atabilirsiniz!

1- Güne Su İçerek Başlayın

Güne Nasıl Zinde Başlanın? 1-Güne Su İçerek Başlayın 2-Pilates Yapın 3-İyi Beslenin 4-Rahat Bir Uyku Uyuyun 5-Müzik Dinleyin

Su içmenin yararlarını hepimiz biliyoruz; cildi güzelleştiriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor… Su içmenin elbette zamanı yoktur ancak yeni güne mutlaka en az bir bardak aç karnına su içerek başlamanızı öneririz. Çünkü gece uyurken vücudumuz susuz kalabiliyor. “Çok iyi uyudum ama bu sabah halsizim,” dediğinizi hatırlayın. Susuz kalmak yorgunluk yapar bu nedenle uyanır uyanmaz vücudunuzun gerekli su ihtiyacını karşılamanız gerekiyor. Üstelik su içmek metabolizmanızı da hızlandıracaktır. Aynı zamanda oksijen akışınızı dengeleyecek ve vücudunuzdaki toksinlerden sizi arındıracaktır.

2- Pilates Yapın

Güne Nasıl Zinde Başlanın? 1-Güne Su İçerek Başlayın 2-Pilates Yapın 3-İyi Beslenin 4-Rahat Bir Uyku Uyuyun 5-Müzik Dinleyin

Eğer mesainiz 9-10 gibi başlıyorsa bir saat önceden kalkıp sizi çok fazla yormayacak egzersizler yapın. Pilates bunun için harika bir seçim olacaktır. Hem vücudunuzun esnemesine hem de kaslarınızın güçlenmesine yardımcı olur. Bunun için internette bir sürü ücretsiz videolar var. 45 dakikanızı ayırarak, video karşısında hareketleri tekrarlayabilirsiniz. Eğer erken mesaiye başlıyorsanız ve bunun için vaktiniz yoksa her akşam aynı saatte yapacağınız egzersiz de rahatlamanıza ve günün stresini üzerinizden atmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın, hepimiz yoğun çalıştığımız için farkında olmadan saatlerce bilgisayarın başında oturuyoruz ve bu da ileride kireçlenmelere, önemli rahatsızlıklara sebebiyet verir. Bu nedenle ufak da olsa egzersiz yapın; sporu gün içindeki koşuşturma rutininize ekleyin.

3- İyi Beslenin

Pek çoğumuz güne kahve içerek başlıyoruz. Uyanır uyanmaz gözümüz kapalı bir şekilde mutfağa gidip bir bardak kahve hazırlıyoruz. Sabah saatlerinde de kaldırımda hızla ilerleyen beyaz yakalıların elinde sıkça kahve termosları görürüz. Evet, kahve ayılmamızı sağlasa da gerekli enerjiyi bize sağlamıyor. Bu nedenle mutlaka güne sağlam bir kahvaltı yaparak başlamalısınız. Yumurtanızı, peynirinizi eksik etmeyin. Tost, poğaça gibi anlık karnınızı doyurabileceğiz hazır gıdalardan uzak durun. Bu seçimler kan şekerinizi düşürerek çok çabuk acıkmanıza ve enerjinizi hızlı bir şekilde tüketmenizi sağlar. Akşamdan hazırlayacağınız kahvaltı tabağını güzelce streç filmle sarın, geriye sadece sabah buzdolabından çıkartıp yemeniz kalsın. Kahvaltı yanında tercih edeceğiz taze sıkılmış portakal suyunuz da ağzınızı tatlandırırken güzel bir enerji depolamanıza yardımcı olacaktır.

4- Rahat Bir Uyku Uyuyun

Güne Nasıl Zinde Başlanın? 1-Güne Su İçerek Başlayın 2-Pilates Yapın 3-İyi Beslenin 4-Rahat Bir Uyku Uyuyun 5-Müzik Dinleyin

Yastığa başımızı koyduğumuz anda günün hesabını kitabını mutlaka ister istemez uyku zamanlarımıza yansıtırız, değil mi? Hatta bir sonraki günün iş yoğunluğunu, toplantı süreçleri vs. gibi konuları düşünerek uykuya zar zor dalarız. Siz de kolayca uykuya dalamayanlardansanız ağırlıklı yorgan tercih edebilirsiniz. Ağırlıklı yorgan içindeki ufak ağırlıkların yardımıyla stresi ve endişeyi azaltarak rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Sarılma hissini uyandıran ağırlıklı yorgan modeli mutluluk hormonunun salınımını destekler ve bebekler gibi huzurlu uyumanızı sağlar. Aynı şekilde yastık seçiminiz de çok önemli. Boynun sağlığınızı destekleyen yastık modelleri tercih etmelisiniz. Pamuklu yastıklar huzurlu bir uyku uyumanız için harika bir seçim olacaktır.

5- Müzik Dinleyin

Güne Nasıl Zinde Başlanın? 1-Güne Su İçerek Başlayın 2-Pilates Yapın 3-İyi Beslenin 4-Rahat Bir Uyku Uyuyun 5-Müzik Dinleyin

Sabah dişlerinizi fırçalarken, yemek hazırlarken, çalışırken ve uyurken müzik dinleyin! Size pozitif enerjiler verecek, modunuzu yükseltecek şarkılar dinleyin. Bunun için çeşitli müzik uygulamalarını kullanabilirsiniz. Her moda göre özel parçalar bulabilirsiniz. Çalışırken yoga tarzı parçalar açmanız stresinizi azaltacaktır. Güne başlarken de içinizi kıpır kıpır yapacak hareketli şarkılar dinleyerek hayal gücünüzü artırın ve ruhunuza enerji depolayın!