5 Maddede Bambu Yorgan

5 Maddede Bambu Yorgan

Bambu yorgan nedir, bambu yorgan özelliği nedir ve bambu yorgan faydaları nelerdir, açıklıyoruz!

Son zamanlarda ünü oldukça yaygınlaşan yorgan türleri arasında bambu yorganlar, sanıyoruz ki ilk sırayı çekenlerden biri. Peki, onu bu kadar ünlü yapan özellikleri nelerdir dersiniz? A’dan Z’ye bambu yorgan dosyasını masaya yatırdığımız yazımızda, 5 maddede bambu yorganı sizin için derlemeye çalıştık. Hazırsanız önce “bambu yorgan nedir?” sorusunun yanıtı ile başlayalım.

  1. Bambu Yorgan Nedir?

Tropikal iklim bitkisi olan bambunun anavatanı Çin ülkesi. 3 ila 4 yıl gibi bir sürede yetişen bu bitkiye ait elyaflar ise yine Çin’de üretiliyor. Tekstilde kullanımını bu elyaflardan sağlayan bambu, ferah ve hafif tutmasıyla biliniyor. Bambu yorganları özel kılan temel sebep de aslında bu. Nemi çok iyi çeken ve hava geçirgenliği sağlayan bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olmalarıyla tanınıyor. Elbette ki bu nefes alabilir yapı, bambu yorganları hem hafif hem de yumuşak bir dokuyla buluşturuyor.

  1. Bambu Yorgan Sıcak Tutar mı?

Bambu Yorgan Nedir? Bambu Yorgan Sıcak Tutar mı? Bambu Yorgan Yıkanır mı? Bambu Yorgan Kullanan Var mı, Yaygın mı? Pamuk Yorgan mı, Bambu Yorgan mı?

Akıllardaki bir diğer soru, bambu yorganların kışın kullanıma uygun olup olmadıklarıyla ilgili. Bunu da açıklamak gerekirse, öncelikle bambu yorganların vücudu terletmeyen yorganlar olduğunu bilmek gerekiyor. Islaklığı hızlıca buharlaştıran ve kişinin fazla ısıya bağlı terlemesini önleyen bu yorgan türü, aynı zamanda ısının eşit bir şekilde dağılmasına da yardımcı oluyor. Buradan hareketle; bambu yorganların kişiyi bunaltmadan ve terletmeden, vücudu sıcak tutan bir yorgan çeşidi olduğunu söyleyebiliriz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “En Sıcak Tutan Yorgan Türü Hangisidir?

  1. Bambu Yorgan Yıkanır mı?

Bambu yorgan özellikleri hakkında merak edilen bir diğer soruyu ise şüphesiz ki “bambu yorgan nasıl yıkanır?” sorusu oluşturuyor. Burada bambu yorganların, sahip oldukları elyaf lifler sebebiyle, diğer yorgan türlerinden ayrıştığını bilmek gerekiyor. Bambu lifleri, nemi hapseden yapıları sebebiyle yıkama esnasında oldukça hızlı çekebilme potansiyeline sahip. Bu nedenle bambu yorgan temizliğinin öncelikle eğer ki mümkünse, kuru temizleme ile yapılması öneriliyor.

Ancak diğer taraftan, su ile temizlemenin de mümkün olduğunu hatırlatalım. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu yıkama derecesi. Yukarıda da değindiğimiz üzere hızlı çekebilme özelliğine sahip olan bambu yorganları, 30°C’de ve kesinlikle ağartıcı kullanmadan yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

  1. Bambu Yorgan Kullanan Var mı, Yaygın mı?

Bambu yorgan kullananların, özellikle son yıllarda artmaya başladığı bir gerçek. Bundaki en büyük etken, bambu yorganların organik yorgan türleri arasında yer alması. Ayrıca antialerjik yapıları, oldukça sağlıklı bir kullanım da sunuyor. Bu yorgan türüne dair bilinen tüm bu kullanışlı özellikler ise bambu yorgan yorumlarını olumlu yönde şekillendiriyor. Bu sayede günümüzde hem evlerde hem de işletmelerde, yaygın bir şekilde kullanılıyor.

  1. Pamuk Yorgan mı, Bambu Yorgan mı?

Bambu Yorgan Nedir? Bambu Yorgan Sıcak Tutar mı? Bambu Yorgan Yıkanır mı? Bambu Yorgan Kullanan Var mı, Yaygın mı? Pamuk Yorgan mı, Bambu Yorgan mı?

Yorgan seçiminde kararsızsanız ve de pamuk ile bambu yorgan arasında gidip geliyorsanız, aşağıda sıralayacağımız maddeleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Haydi gelin, bu iki farklı yorgan çeşidinin artıları ve eksilerine bakalım:

  • Pamuk yorganlar, son derece kolay işlenebilen yorganlardır. Bu sebeple maliyetleri oldukça düşüktür. Ve en sık tercih edilen yorgan türlerinin başında gelir.
  • Bambu yorganların doğal işleme özelliğinde üretilebilmesi ise son derece zor ve maliyetlidir. Bu nedenle daha pahalı yorgan çeşitleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
  • Pamuk yorganlar, malzemesi dayanıklı yorgan türleri arasındadır. Kolaylıkla makinede yıkanabilme özelliğine sahiptir.
  • Bambu yorganlarda kullanılan iplikler hassas yapıdadırlar. Yıkama sonrası çekme ihtimali göz önünde bulundurularak kuru temizleme yapılması ya da 30°C’de yıkanması önerilir.
  • Pamuk, havayı içine hapsederek kumaşa yalıtım özelliği kazandırır. Bu sebeple soğuk havalarda kullanıma uygun bir yapı sunar ve kişiyi son derece sıcak tutar.
  • Bambu yorganlar; terletmeyen, nefes alabilen, UV ışınlarına dayanıklı ve içerisindeki kun maddesi sebebiyle antialerjik bir yapıya sahiptir. Böylece yaz aylarında kullanıma daha uygundur.
  • Bambu yorganlar aynı zamanda, doğal selüloz liflerden üretilmektedir. Bu da kendisini hafif ve yumuşak bir yorgan türü yapar.

Gördüğünüz gibi her iki yorgan çeşidi, birbirinden çok farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Siz de ihtiyacınız ve zevkiniz doğrultusunda, yukarıdaki maddeleri inceleyerek kendiniz için en doğru yorgan seçimini yapabilirsiniz.

Bambu Yorgan Fiyatları Duka Grup Tekstil de!

Duka Grup Tekstil olarak ihtiyaçlarınız için her daim yanınızdayız. Bambu yorgan çift kişilik, bambu yorgan tek kişilik veya bambu yorgan yastık seti fiyatları hakkında detaylı bilgi için hemen bizimle iletişime geçin!