4 Adımda Yün Alez Hakkında Her Şey!

4 Adımda Yün Alez Hakkında Her Şey!

Yataklarımızın uzun ömürlü olmalarının sırrı, onları her türlü toz, kir ve sıvıdan korumakla mümkün. Bunun içinse elbette ki alezler imdadımıza yetişiyor. Kapitoneli ve sıvı geçirmez türlerinin yanı sıra, pamuk, elyaf silikon ve yün çeşitlerinin de yer aldığı alezlerden yün olanlarını bu defa mercek altına alıyoruz. Bakalım bu yün yatak koruyucusunun diğer alez türlerinden farkı neymiş? Dilerseniz öncelikle, alezin tanımı ile başlayalım.

Alez Nedir, Ne İşe Yarar?

yün alez; yün yatak alezi; yün yatak koruyucu; yün alez çift kişilik; yataş yün alez

Alezler, yukarıda da kısaca bahsettiğimiz üzere yatak koruyucusu olarak bilinen bir çeşit yatak örtüsüdür. Yatağın ölçüsüne göre farklı boyutlarda üretilebilen alez, lastikli yapıları sayesinde yatağa kolaylıkla geçirilebilmektedir. Ardından üzerine geçirilen çarşaf ile yatak hazır hale getirilmektedir. Günümüzde çocuklu aileler için vazgeçilmez olan alezler, yün versiyonlarıyla da sıklıkla tercih ediliyor. Şimdi gelin, yün alezler hakkında bilinmeyenleri tek tek ele alalım.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “ Neden Yün Yorgan Tercih Etmelisiniz?

yün alez; yün yatak alezi; yün yatak koruyucu; yün alez çift kişilik; yataş yün alez

4 Adımda Yün Alez

  1. Kışın Sıcak Tutar

Yün yatak koruyucusu (alez) kış aylarında kullanıma elverişli ürünler arasındadır. Özellikle kış mevsiminin çok sert ve çetin geçtiği yerlerde, vücudu sıcak tutar. Bu sayede de konforlu bir uyku deneyimi sunar.

  1. Isıyı Dengeler

Yün alezler, aynı zamanda ısıyı dengelemeleri ile de öne çıkmaktadır. Uyku esnasında ısıyı dengede tutan yün alezler, vücudun nefes alabilmesine de yardımcı olur. Terlemeyi minimum düzeyde tutan bu yatak koruyucuları, rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur.

  1. Konforlu Bir Kullanım Sunar

Yün yatak alezinin bir diğer özelliği, son derece konforlu olmalarıdır. Pamuk ve diğer maddelerden üretilen alezler, kimi zaman sert kimi zamansa tek bir yerde toplanan yumaklar oluşturabilmektedir. Yünün kendi sarmal yapısı gereği, üzerine basıldığında eski haline geri dönebilen formu, uyku boyunca çok daha rahat ve konforlu hissetmenizi sağlar. Böylece deliksiz bir uykuya zemin hazırlar.

  1. Hijyeniktir

Son olarak yün alez kullananlar bilirler ki bu yatak koruyucuları mikrop barındırmamaları nedeniyle oldukça hijyeniktir. Yünün kendisinin neme karşı dayanıklı olması, içerisinde mantar, bakteri ve küf gibi organizmaların yer almasının önüne geçmektedir. Bu da yün alezleri son derece sağlıklı yatak ürünleri arasında gösterir.

Tüm bu özellikler öyle gösteriyor ki yün alez tercih etmeniz için pek çok neden mevcut. Ancak yine de belli noktaları size hatırlatmak istiyoruz. Şöyle ki;

  • Bebeğinizin veya çocuğunuzun alerji problemi varsa yün alez kullanmaktan kaçınmalısınız. Yün materyalden üretilen her uyku grubu ürünü, bebeğinizin tıkanmasına neden olabilmektedir, unutmayın.
  • Tuvalet eğitimine yeni yeni alıştırdığınız çocuklarınız ya da bakımını üstlendiğiniz bir yaşlınız varsa, yatağında kullanmak üzere sıvı geçirmez alez tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır.

Alez Yatak Koruyucu Çeşitleri İçin Duka Grup Tekstil’e Bakmadan Geçmeyin!

Kendiniz ve işletmeniz için en iyi alez çeşitleri Duka Grup Teksit’de! İnsan ve doğa dostu ürünlerini güvenle tasarlayıp size ulaştıran Duka Grup olarak, dünyanın pek çok ülkesine ürün teslimatı yapabilen yegâne firmalardan biri olduğumuz için gururluyuz. Siz de ürünlerimiz ve fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçin, uzman ekiplerimiz sizlere yardımcı olsunlar.