Mutlaka Gitmeniz Gereken Türkiye’nin En İyi 9 Hamamı

Mutlaka Gitmeniz Gereken Türkiye’nin En İyi 9 Hamamı

Osmanlı’dan bu yana derin bir kültüre sahip olan hamamlar, ülkemizde tarihi dokularıyla hem yerli hem de yabancı turistin ilgisini çeken mekanlar arasında yer alıyor. Bunda gerek hamamların mimari dokusu gerekse de sahip oldukları hamam kültürü oldukça etkili. Öyle ki kullanılan peştemalleri, yıkanma tasları, göbek taşı ve de tellaklarıyla, bilmeyene son derece farklı bir deneyim sunan mekanlardan. Ee madem öyle, biz de Türkiye’nin tarihi dokusu ve ünlülerin uğrak yeri olması nedeniyle en çok dikkat çeken hamamlarını araştıralım istedik. Kesinlikle görmeniz gereken bu hamamlar hangileri, gelin birlikte keşfedelim!

İstanbul Hamamları

Önce İstanbul’dan başlayalım dedik. Bu arada İstanbul hamamlarına bakmadan önce en merak edilen “hamamlar açık mı?” sorusuna da bir yanıt vermek istiyoruz. Pandemi sonrası kademeli olarak geçtiğimiz normalleşme sürecinde hamamların da açıldığını söyleyebiliyoruz. O halde gelelim, İstanbul’un en ünlü hamamlarına;

Hürrem Sultan Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Ayasofya’da yer alan ve Ayasofya hamamı olarak da bilinen Hürrem Sultan Hamamı, 16. yüzyılda 1556-1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Sultanahmet Camii ile Zeuxippus hamamlarının bulunduğu yere inşa edilen bu hamam, bir zamanlar Zeus tapınağının bulunduğu yere inşa edilmiş olması nedeniyle önemlidir. Mimari dokusunda klasik dönem Osmanlı havasının yer aldığı bu hamam, Mimar Sinan’ın kadın ve erkek bölümlerini karşılıklı olarak inşa ettiği ilk hamam olma özelliğini taşır. Hamamda altın kaplama yıkanma tasları ile %100 saf zeytinyağından sabunlar da misafirlere takdim edilen öğelerden. Sabah 08:00 akşam 22:00 saatleri arasında açık olan bu hamama, dilerseniz özel rezervasyon yaptırarak gidebileceğinizi de söyleyelim.

Çemberlitaş Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

1584 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen bu hamam da İstanbul’un en eski hamamlarından biri. Nurbanu Sultan tarafından inşa ettirilen bu hamam, birbirinin tamamen benzeri ve yan yana bitişik çifte hamam olarak planlanmıştır. Bazı göbek taşlarının üzerinde Osmanlı yazıtlarının yer aldığı hamam, Mimar Sinan’ın en özel yapıtlarından biridir ve turistlerin gözdesi haline gelmeyi başarmıştır. Her gün hizmet veren hamamın giriş ücreti, 240 TL’dir.

Galatasaray Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Bu hamam İstanbul’da yer alan en gözde hamamlardan biridir desek sanıyoruz abartmış olmayız. Öyle ki pek çok filme ve özel klip çekimine ev sahipliği yapan bu hamam, John Travolta’nın da ziyaret ettiği mekanlardan biri. 500 yıllık bir geçmişi bulunan bu hamam, 1481 yılında Sultan II. Beyazıt tarafından inşa ettirilmiştir. Mimarisinde klasik öğelerin yer aldığı ancak modern bir hizmet sunma anlayışının belirlendiği bu hamamın giriş ücreti ise 190 TL. Bu bağlamda İstanbul’daki hamam fiyatları arasında nispeten daha uygun bir giriş fiyatına sahip olduğu söylenebilir.

Süleymaniye Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Önemli tarihi hamamlardan biri olan Süleymaniye Hamamı, görkemli bir kubbeye sahip olmasıyla son derece dikkat çeken yapılardan biridir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Süleymaniye Camii’nin yapımıyla, birlikte inşa ettirilen bu hamam da Mimar Sinan’ın önemli eserleri arasında gösterilmektedir. İçerisinde Kanuni’ye ait özel bir alanı da bulunan bu hamam, yüzyıllardır odunla ısıtılmaktadır ve bu yönüyle diğer hamamlardan ayrılır. Yine turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle hamamın, TL ile değil Euro bazında ücretleri kabul ettiğini belirtelim.

Kılıç Ali Paşa Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Beyoğlu’nda bulunan bu tarihi hamam, ismini Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa’dan alır. Osmanlı donanmasının önemli bir askeri tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan bu hamam, geniş kubbesi ile dikkat çeker. Bu kubbe, içeri gün ışığını da yansıtan bir mimariye sahiptir. Her gün 08:00-16:00 arası kadınlara hizmet veren hamam, 16:30-23:30 arası ise erkeklere hizmet etmektedir. Giriş fiyatı ise 450 TL’dir.

Şimdi gelelim, Türkiye’deki diğer tarihi ve ünlü hamamlara…

Trabzon Sekiz Direkli Hamam

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Hamamın tam olarak yapılış tarihi bilinmiyor ancak Osmanlı’dan önce inşa edildiği düşünülen bu hamam son derece eski. Oldukça otantik bir tasarımı bulunan hamamda, ahşap ve mermerin eşsiz birleşimi ile dikkat çeker. Her gün hizmet verdiği bilinen hamamın, fiyat anlamında da İstanbul’da yer alan tarihi hamamlardan çok daha ucuz olduğu söylenebilir. Yolunuz Trabzon’a düşerse, bu tarihi hamamı muhakkak ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Edirne Sokullu Mehmet Paşa Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Türkiye’nin en büyük hamamı olma özelliğini taşıyan bu hamam, 16. yüzyılda sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından, Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Mimarisi yapısı, bulunduğu dönemin en ince işçiliğine sahip olması nedeniyle önemli yapıtlardan biri olarak gösterilmektedir. Yine tarihi dokusu sebebiyle Edirne’de mutlaka uğramanız gerektiğini düşündüğümüz hamamlardan biridir.

Bursa Kervansaray Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Bizans döneminden kalma bir yapı olan Kervansaray Hamamı, bugün Bursa’da aynı adla işletilen bir otelin içerisinde yer almaktadır. 1389’da büyük bir restorasyon geçirdiği bilinen hamam, sabah 07:00 akşam 22:30 arası hizmet vermektedir. Hamam içerisinde kaplıca sularının da yer aldığını ekleyelim.

Ankara Karacabey Hamamı

hamamlar açık mı? hamamlar açıldı mı? Türkiye'nin en iyi 9 hamamı.

Ankara’da yaklaşık olarak 500 yıllık bir tarihi bulunan bu hamam da tarihi dokusu ile dikkat çeken hamamlardan biri. II. Murad’ın kadı askeri Celalettin Karacabey tarafından yaptırılan hamam, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiş ancak ustalıkla restore edilmiştir. Günümüzde hamamın yanı sıra tesiste, sauna hizmeti de sunulan hamamın, ücretsiz otopark ve wifi gibi hizmetleri de bulunmaktadır. Fiyat ve randevu bilgisi için tesisi önceden aramanız gerektiğini söylemiş olalım.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Hamam mı Spa mı? Farkları Nedir?

İşletmenizde Hamam Kültürünü Duka Grup ile Yaşatın!

İşletmenizde konaklayan yerli ve yabancı misafirlerinize hamam kültürünün vazgeçilmez geleneklerini yaşatmaya ne dersiniz? Bunun için ille de bir hamama ihtiyacınız yok! Peştamal havlu, peştamal bornoz ve peşkir ürünlerimiz ile bir anda ortamın havasını değiştirmeniz mümkün. Siz yeter ki isteyin ve hayal edin. Otantik desenlerle süslü kaliteli peştemalleri biz sizin için üretelim.

Tüm peştamal fiyatları ve diğer havlu çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi için hemen bize iletişim sayfamızdan ulaşın! Duka Grup Tekstil olarak insan ve doğa dostu ürünlerimizle, daima hizmetinizdeyiz.