Kaşmir Yorgan Nedir?

Kaşmir Yorgan Nedir?

Hemen hemen hepimizin uyku deneyiminden beklentisi farklı. Öyle ki kimimiz, geceleri terletmeyen yatak grubu ürünleriyle adeta aşk yaşıyorken kimimiz için üşümemek öncelikle prensipler arasında. Yorganların şahı sayılan kaşmir ise hemen herkesin beklentisini karşılayan cinsten bir yorgan türü. Uykusunda konfor ve lüksü bir arada deneyimlemeyi sevenler için vazgeçilmez olan kaşmir yorganları sizin için inceledik. Bakalım bu nadide uyku grubu ürününü siz de sevecek misiniz? Keyifli okumalar!

Kaşmir Nedir?

Termal etki sunan kaşmir yorganları sizin için mercek altına aldık.

Öncelikle bu yorgana ismini veren kaşmir ile başlayalım. Kaşmir aslında bir kumaş türüdür. Hindistan’da yaşayan kaşmir isimli keçinin kıllarından elde edilen bu kumaş, senede bir sefer keçilerden kesilerek alınır. Bu işlem esnasında keçilere ise kesinlikle zarar verilmez. Toplanan kıllar, üzerinde yer alan kir ve yağ gibi partiküllerinden ayrıştırılır ve ardından bu kıllar içerisinden seçim yapılır. İnce ve uzun yapılı tüyler, kullanım için elverişlidir. Seçilen tüyler, boyandıktan sonra giyim veya ev tekstil ürünlerinde kullanılır.

Kaşmir Yorgan Nedir?

Termal etki sunan kaşmir yorganları sizin için mercek altına aldık.

Kaşmir yorgan ise tam da yukarıda bahsettiğimiz bu kaşmir tüylerinden elde edilen yorganlara verilen isimdir. Kaşmirin, üst tabakasında yer alan kaba liflerden elde edilen bu yorgan, lüks uyku grubu ürünleri arasında yer almaktadır. Kaşmir keçisinin her yerde yetişmemesi ve keçiden toplanan tüylerin işlemden geçirilme aşamasının zahmetli oluşu, bu yorganı diğer ürünlere nazaran daha değerli kılar. Ayrıca keçi kılından elde edilen bir yorgan olması, onu doğal uyku grubu ürünleri arasında konumlandırmamızı da sağlar. Peki bu yorganın başka ne gibi özellikleri var dersiniz? Gelin, birlikte yakından inceleyelim.

Kaşmir Yorgan Özellikleri Nelerdir?

Termal etki sunan kaşmir yorganları sizin için mercek altına aldık.

En değerli yorgan çeşitlerinden olan kaşmir yorganın bilmeniz gereken özellikleri şöyledir;

  • Kaşmir isimli keçinin kıllarından elde edilmesi sebebiyle doğal yorgan ürünleri arasında gösterilir.
  • En büyük özelliklerinden biri termal yapıya sahip olmasıdır. Kışın sıcak, yazın soğuk tutma özelliği ile oldukça kullanışlıdır.
  • Nem tutma kapasitesi sayesinde nefes alabilir bir yorgan çeşididir.
  • Hipoalerjiktir. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık gibi etkenlere neden olmadığı için hassas yapılı, alerjen bünyelerin kullanması önerilir.
  • Antibakteriyal özelliğe sahiptir. Bu da kaşmir yorganları sağlıklı kılar.
  • Kullanım koşullarına dikkat edildiği takdirde oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü bir yorgan türüdür.

E daha ne olsun? Bir yorgandan beklenen neredeyse tüm özellikler kaşmirde mevcut. Bu da onu, başta da belirttiğimiz üzere özel yorganlar arasında konumlandırılmasını sağlıyor. Siz de hem uyku konforunuzu iyileştiren hem dayanıklı hem de alerjen etkilerine karşı etkili bir yorgan arayışı içindeyseniz bütçeniz dahilinde kaşmir yorganlara yönelebilirsiniz. Kullandıkça kesinlikle memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Bambu Yorgan mı Pamuk Yorgan mı? Hangisini Tercih Etmeli?

Kaşmir’in En İyisi Duka Grup’ta!

Sizler için en iyi uyku grubu ürünlerini tasarlamaya yıllardır devam ediyoruz. İşletmenize özel en iyi kaşmir yorgan ise yine Duka Grup Tekstil farkıyla geliyor. Dış materyalinde %100 pamuk, iç materyalinde ise %50 kaşmir+%50 yün kullanarak ürettiğimiz kaşmir yorganlarımızı, kimyasal boya ve sentetik işlemlerden geçirmeden sizlere sunuyoruz.

Siz de yurt içi ve yurt dışına güvenilir kargo hizmetiyle gönderim sağladığımız kaşmir ürünlerimiz ve çok daha fazlası hakkında detaylı bilgi için bize hemen, iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Duka Grup Tekstil olarak, insan ve doğa dostu ürünlerimizle her zaman hizmetinizdeyiz.