Bambu Yorgan mı Pamuk Yorgan mı? Hangisini Tercih Etmeli?

Bambu Yorgan mı Pamuk Yorgan mı? Hangisini Tercih Etmeli?

Uyku sırasında tercih edilen yorganlar, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kimisi için kalın ve vücudu sımsıkı saran yorganlar rahat bir uykunun anahtarı iken kimi içinse hafiflik önemli bir kıstastır. Yorgan çeşitleri baz alındığında ise piyasada birbirinden farklılık gösteren pek çok ürünün yer aldığı düşünülebilir. Bu noktada farklı yönelimlere şaşırmamak gerekiyor. Ancak en çok tercih edilen yorgan denilince de akla kuşkusuz pamuk yorganlar geliyor.

Öte yandan son yıllarda popülerliği artan bir ürün daha var ki o da bambu yorganlar. Özellikle çeyizlik alışverişlerde pamuktan sonra en fazla bambu yorganın sorulduğu da bilinen bir gerçek. Peki, ama hangisini tercih etmeli? İşte bu sorunun yanıtını, sizin için cevapladık. Öyleyse arkanıza yaslanın ve hemen bu iki yorgan türü hakkında bilmeniz gerekenleri okumaya başlayın!

Bambu Yorgan Nedir?

Yorgan seçiminde merak edilen konulardan biri olan “bambu mu pamuk mu?” sorusunun yanıtını veriyoruz!

Önce bambu ile başlayalım. Doğal yorganlar arasında gösterilen bambu yorganlar, Çin’de yetişen bambu bitkisinin elyaflarından üretiliyor. Bambudan yapılan tüm tekstil ürünleri ise nefes alabilir kumaş özelliği ile biliniyor. Dolayısıyla bambu yorganların da nefes alabilir ve kişiyi ferah tutan özelliklere sahip yorganlar olduğunu söyleyebiliyoruz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Hangi Yorgan Terletmez?

Bambu Yorgan Özellikleri Nelerdir?

Gelelim bu yorganın özelliklerine. Bambu yorganın zaten doğal bir hammaddeden üretildiğini belirtmiştik. Buna göre;

  • Bambu bitkisinin kendisi, kimyasal tarım ilacı ya da gübreye gerek kalmadan yetiştiği için bambu yorganlarının da doğal bir yapıya sahip olduğu söylenebilir.
  • Doğal ipliklerin hammaddesi olarak kullanılması nedeniyle, nemi çok iyi çekme ve hapsetme özelliklerine sahiptir. Böylece uyku boyunca teri, kişinin bedeninden uzaklaştırarak vücudunun nefes almasına yardımcı olur.
  • İçeriğinde doğal kun maddesi yer alır. Alerjiye neden olmayan bu madde, özellikle de alerjen bünyeler için son derece sağlıklı kabul edilmektedir.
  • Doğal selüloz lifi sayesinde son derece yumuşak bir dokuya sahipken; oldukça hafiftir.

Gelin bir de pamuk yorganları mercek altına alalım.

Pamuk Yorgan Nedir?

Yorgan seçiminde merak edilen konulardan biri olan “bambu mu pamuk mu?” sorusunun yanıtını veriyoruz!

Aslında bu yorgan türü, hemen hepimizin evlerinde yer alan yorganlar arasında. Kolay işlenebilen liflerin başında gelen pamuk, bu sayede en çok tercih edilen dolgu kumaşlar olarak gösteriliyor. Yumuşak dokusu ve sıcak tutması ise pek çoğumuzun onda en sevdiği özelliklerinden. Gelelim diğer farklarına;

  • Pamuk yorgan, dokuma işlemi esnasında çok fazla kimyasal işleme maruz kalmamaktadır. Bu sayede doğallığını koruyan yorgan çeşitlerinden olduğu söylenebilir.
  • Dayanıklı bir malzemedir. Ayrıca son derece yumuşak bir dokuya da sahiptir.
  • Bambu kadar olmasa da havayı içine hapseden bir yapısı bulunur. Bu da pamuk yorganlara yalıtım özelliği kazandırarak uyku esnasında kişiyi bunaltmaz.
  • Bambu yorganlara göre daha ağır olan pamuk yorganlar, ayrıca serin havalar için de ideal bir kullanım sağlar.

Pamuk Yorgan Sağlıklı mı?

Pamuk yorganlar hakkında en merak edilenlerden biri de sağlıklı olup olmadıkları konusu oluyor. Şunu açıkça belirtebiliriz ki dokuma işlemi esnasında kimyasal işleme maruz kalmaması, pamuklu ürünleri sağlıklı yapan detaylardan biri. O nedenle ister kendiniz ister çocuğunuz veya küçük bebeğiniz için pamuklu yorganları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ancak eğer ki kendiniz veya bebeğinizin alerjik bir durumu söz konusu ise bambu yorganları tercih etmenizi öneriyoruz. Toz tutmaması ve yine deride alerjen oluşumunu engellemesi sebebiyle bambu yorganların kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Hangi Yorgan Sıcak Tutar?

Yorgan seçiminde merak edilen konulardan biri olan “bambu mu pamuk mu?” sorusunun yanıtını veriyoruz!

Aslında bu sorunun cevabını yukarıda her iki yorganın özelliklerine değinirken de açıkladık. Bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olması ve kişiyi terletmemesi sebebiyle, yıl boyunca ılık mevsimin görüldüğü yerlerde ideal bir kullanım sağlar. Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.

“Hangisini tercih etmeli?” sorusuna karşılık önerimiz ise ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak bir karar vermeniz yönünde olacaktır. Çünkü bizce her ikisi de ideal uyku grubu ürünleri arasında yer alır. Duka Grup tekstil olarak bizim de müşterilerimiz tarafından uyku grubu ürünlerimizin en çok tercih edilen ürünlerindendir.

Siz de insan ve doğa dostu üretimler gerçekleştirdiğimiz, kaliteli ve güvenilir ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.