Hangi Yastık İz Yapmaz?

Hangi Yastık İz Yapmaz?

Sabahları uyandığınızda yüzünüzde çizgilerle karşılaşıyor musunuz? Belki de yatış pozisyonunuz ve kullandığınız yastıklar, yüzünüzde yastık izinin çıkmasına neden oluyordur. Bu durum, cildinizde kötü bir görünümün yanı sıra zamanla cildinizde belirecek kırışıklıkların da habercisi olacaktır. Peki, yüzde iz bırakmayan yastık kılıfı modelleri nelerdir? Doğru yastık kılıfı seçimi ile yastık izlerini önlemek mümkün müdür? Tüm bu soruların cevaplarını, bu yazımızda açıklıyoruz.

Yatış Pozisyonu ve Kırışıklık İlişkisi

yastık izi yapmayan yastık; tencel yastık kılıfı; ipek yastık kılıfı; beauty pillow; ipek saten yastık kılıfı

Uyku esnasında yatış pozisyonunuz eğer ki yan veya yüz üstü ise o halde yüzünüzde yastık izlerinin oluşması çok olasıdır. Bu durum, 25’li yaşlara kadar kırışıklık anlamında bir sıkıntı yaratmazken; 25 yaş sonrasında cildin kendi elastikiyetini kaybetmesi sebebiyle zamanla kırışıklık oluşumuna sebebiyet verecektir. Bu noktada yapabileceğiniz, birkaç şey elbette ki var.

Öncelikle kırışıklık önleyici yastık adı ile satılan yüz destekleyici yastıkları tercih edebilirsiniz. Diğer taraftan yastığını değiştirmek istemeyenler için önerimiz ise cilde uygulanan baskıyı azaltan yastık kılıfları. Örneğin ipek yastık kılıfı ya da saten yastık kılıflarını tercih ederek, yüzünüzde iz oluşmasını engelleyebilirsiniz. Şimdi gelin, iz oluşmasını önleyen tüm yastık kılıfı modelleri ve özellikleri neler, bunları inceleyelim.

İpek Yastık Kılıfı Nedir?

yastık izi yapmayan yastık; tencel yastık kılıfı; ipek yastık kılıfı; beauty pillow; ipek saten yastık kılıfı

İpek yastık kılıfları, ipek böceğinin kozasından elde edilen ipliklerle oluşturulan kılıflardır. İpek kozasında yer alan doğal sericin proteini ise ipekten üretilen tüm ürünleri faydalı hale getirir. Bu protein cildin nem dengesini sağladığı gibi, saç bakımında yıpranmalara karşı da etkilidir. Öyle ki saç yıpranmalarını önlemek için de ipek yastık kılıflarının kullanılması önerilir. İpek yastık kılıflarının özellikleri ise şöyledir;

  • Bu yastık kılıfları, pamuk ve polyesterden üretilen yastık kılıflarına oranla daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Bu da uyku esnasında cilde uygulanan baskıyı azaltır ve iz oluşumunu engeller.
  • Yumuşak bir dokuya sahiptir. Ciltte güzel ve konforlu bir his bırakır.
  • Ayrıca parlak pürüzsüz dokusu onu kaygan yapar.
  • Antialerjik bir yapıya sahiptir.
  • Nefes alabilir bir dokusu bulunur.

Saten Yastık Kılıfı Özellikleri Nelerdir?

yastık izi yapmayan yastık; tencel yastık kılıfı; ipek yastık kılıfı; beauty pillow; ipek saten yastık kılıfı

Yastık izini önleyen bir diğer yastık kılıfının saten olduğunu söyleyelim. Bu yastık kılıfı da tıpkı ipek yastık kılıfında olduğu gibi parlak ve pürüzsüz dokusuyla dikkat çeker. Genel özellikleri;

  • İpek kadar olmasa da saten yastık kılıfları da pürüzsüz ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Böylece ciltte sürtünmeye sebebiyet vermez.
  • Yine ipek gibi antialerjiktir ve nefes alabilir bir dokuya sahiptir.
  • Suni ipek, sentetik pamuk gibi materyallerin harmanlamasıyla ortaya çıkar. Ancak ipek saten yastık kılıfı da piyasada yer almaktadır.
  • Bir kumaş türünden ziyade saten, bir dokuma türüdür.
  • İpek yastık kılıflarına oranla daha ucuzdur.

Siz de iz bırakmayan yastık kılıfı seçiminde tercihinizi, satenden yana kullanabilirsiniz. Zira ipeğe benzer özellikleri ve daha ucuz maliyeti nedeniyle hesaplı bir tercih olacaktır.

Tencel Yastık Kılıfı Özellikleri Nelerdir?

yastık izi yapmayan yastık; tencel yastık kılıfı; ipek yastık kılıfı; beauty pillow; ipek saten yastık kılıfı

İz yapmaması nedeniyle tercihen edilen diğer yastık kılıfı kumaşı ise tenceldir diyebiliriz. Yine bu yastık kılıfı da ipek gibi doğal bir maddeden üretilmesi ve yumuşak dokusu ile dikkat çeken kılıflardan biridir. Tencelin özelliklerine bakacak olursak;

  • Okaliptüs ağacından elde edilen tensel elyafı, doğal selülozik bir liftir.
  • Nefes alabilen bir yapısı ile nemi uyku boyunca hapsetme özelliğine sahiptir.
  • Tıpkı saten ve ipek gibi tencelin de dokusu parlak ve pürüzsüzdür. Böylece yastık üzerinde sürtünme minimum olacağı için ciltte iz bırakmaz.
  • Son derece yumuşaktır. Konforlu bir uyku deneyimi sunar.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Tencel Yorgan Nedir?

Yastık Kılıfına Karar Verdiyseniz Sıra Duka Grup Tekstil Yastıklarında!

İnsan ve doğa dostu ürünlerimizle yıllardır en sevilen uyku grubu ürünleri tasarlamaktan kıvanç duyuyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışına gönderim sağladığımız ürünlerimizle işletmenizde aradığınız tüm konforu sağlıyor, müşterilerinizin memnun şekilde ayrılmalarını sağlıyoruz.

Siz de işletmenizde konforlu yastıklara yer açmak istiyorsanız, hemen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi ve fiyatlar için sizi arayalım.