Yastık ve Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yastık ve Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yastık ve Yorgan Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Yastık ve Yorgan Ne Sıklıkla Yıkanmalı? Yün Yastık ve Yün Yorgan Nasıl Yıkanır? Bambu Yastık ve Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır? Kaz Tüyü Yastık ve Kaz Tüyü Yorgan Nasıl Yıkanır?

Her ne kadar çarşaf, yastık ve yorgan kılıfını düzenli yıkasanız dahi sizin de aklınız yastık ve yorganlarınızın temizliğinde kalıyor değil mi? Dört mevsim kullandığınız, özellikle de kış aylarının çetin soğuklarına karşın daha çok kullandığınız yorganları ne sıklıkla yıkamanız gerektiğini biliyor musunuz? Yastık ve yorgan temizliğine dair merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Hadi gelin, sizin için listelediğimiz yastık ve yorgan yıkama yöntemlerine göz atın!

Eminiz ki yastık ve yorganların yıkanma sürelerini herkes gibi siz de merak ediyorsunuzdur. Öncelikle yastık ne sıklıkla yıkanır, bu konudan başlayalım. Bakteriler uyku gruplarında rahat üreyebildikleri için eğer yastık alezi kullanmıyorsanız, üç ayda bir uyku yastıklarınızı yıkamanız hijyen açısından daha uygun olacaktır. Yorganların yıkanması ise, yastıklara göre biraz daha güç bir durum olduğu için herhangi bir sıvı dökülmesi, lekelenmesi söz konusu olmadıkça senede bir kez yıkanması önerilir.  “Yorgan çamaşır makinesinde yıkanır mı?” diye düşündüğünüzü biliyoruz. Çamaşır makineniz buna uygun ise kuru temizleme süreçleri ile uğraşmanıza gerek yok, evinizde pratik ve ekstra para harcamadan yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yün Yastık ve Yün Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yastık ve yorganların yıkanma süreçlerinden sonra ilk merak edilen soru, yünlü yorgan ve yünlü yastıkların nasıl yıkanması gerektiğidir. Çünkü yün yorganlar narin bir yapıya sahiptir ve su alınca oldukça ağır olabiliyor. Çamaşır makinenizin yünlü programı ya da narin programında 40 derecede yıkayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken önemli bir konu da yünlü yorganınızı makinede yıkadıktan sonra, mutlaka düz bir zemine serip öyle kurumasını sağlayın. Aksi takdirde yünler içeride topak topak olabilir. Aynı durum yün dolgulu yastık için de geçerli, yünlü programında veya narin programda yıkamayı unutmayın.

Bambu Yastık ve Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yastık ve Yorgan Ne Sıklıkla Yıkanmalı? Yün Yastık ve Yün Yorgan Nasıl Yıkanır? Bambu Yastık ve Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır? Kaz Tüyü Yastık ve Kaz Tüyü Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yüksek nem emiciliği özelliği ile özellikle yaz aylarında tercih edilen bambu yorganlar, doğal ve hafif bir dokuya sahiptir. Çamaşır makinesinde oldukça rahat bir şekilde yıkanan bambu yastıklar, makinenizin normal programında 30 derecede yıkanabilir. Yorganda olduğu için bambu yastıklarda da 30 derece sıcaklık uygun olacaktır.

Pamuk Yastık ve Pamuk Yorgan Nasıl Yıkanır?

Dört mevsim kullanılabilir özelliğiyle yatak odalarından en sık karşılaşılan pamuklu yorgan, konforlu olmasıyla çok tercih edilir. Doğal bir elyaf olan pamuk yorganı ve pamuk yastığı, makinenizin pamuklu ayarında ya da normal programında 30 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. Yünlü yorganlarda olduğu gibi, topaklaşmaması için pamuklu yorganınızı kuruturken düz bir zemine serip kurumasını sağlayın.

Kaz Tüyü Yastık ve Kaz Tüyü Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yastık ve Yorgan Ne Sıklıkla Yıkanmalı? Yün Yastık ve Yün Yorgan Nasıl Yıkanır? Bambu Yastık ve Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır? Kaz Tüyü Yastık ve Kaz Tüyü Yorgan Nasıl Yıkanır?

Isı ve nem dengeleyici özellikleri ile tercih edilen kaz tüyü yorgan ve kaz tüyü yastıklar, yumuşak bir yapıya sahiptir. Çamaşır makinenizin narin ya da hassas programında en az sıcaklık derecesine getirerek yıkamanızı tavsiye ederiz. Hassas bir yapıya sahip olan kaz tüyü yastık ve kaz tüyü yorganlarınızı yıkadıktan sonra asla sıkma işlemi uygulamayın. Yün ve pamuk yorgan çeşitlerinde olduğu gibi düz bir zeminde kurumasını sağlayın.

Elyaf Yastık ve Elyaf Yorgan Nasıl Yıkanır?

Elyaf yastık ve elyaf yorganlar, yumuşak yapıları ve uygun fiyatlarıyla çok tercih edilmektedir. Pek çok çeşidi olan elyaf yastık ve yorganlar da diğerleri gibi bakteri bulundurabiliyor. Bu nedenle elyaf yastık ve elyaf yorganlarınızı yıkarken, makinenizin normal programını 30 derecede ayarlayarak yıkayabilirsiniz.