En İyi Plaj Havlusu Nasıl Seçilir?

En İyi Plaj Havlusu Nasıl Seçilir?

Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde, tatil planları yapılmaya ve tatil öncesi alışveriş listeleri hazırlanmaya başlandı. Özellikle de alışveriş boyunca en güzel mayolar ve bikinilere göz gezdirilirken, havluları da es geçmemek gerekiyor. Çünkü tatil boyunca en yakınımızda olacak olan ve bizi hem kızgın kumların sıcağından hem de ıslak kalmaktan kurtaracak olan en büyük yardımcılarımız onlar. Hal böyle olunca, deniz havlusu seçiminde de ayrı bir özen göstermek gerekiyor. Peki ama plaj havlusu seçerken nelere dikkat etmeli?

Plaj havlusu seçiminde dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizin için yazdık. Siz de bu ipuçlarına bakmadan, deniz havlusu seçimine karar vermeyin, pişmanlık yaşamayın. O halde hazırsanız, ilk madde ile başlayalım.

  1. Emici Özelliği Dikkate Alın

plaj havlusu; deniz havlusu; yuvarlak plaj havlusu

Plaj havlusu seçerken dikkat etmeniz gereken ilk unsur, havlunun emiciliği olmalıdır. Seçtiğiniz havlu, öyle bir materyalden yapılmış olmalı ki deniz veya havuz sonrası vücudunuzdan suyu hızla emsin, aynı zamanda hızla kuruma eğilimi göstersin. Bunun için tercih edebileceğiniz materyal ise tabii ki pamuk. Pamuk havlular,

  • Yumuşak dokusu,
  • Sıvıyı hızlı emen yapısı,
  • Hızlı kuruyabilmeleri

sebebiyle en çok tercih edilen havlu çeşitlerinden biri olarak gösteriliyor. Deniz havlularının büyük bir çoğunluğu ise yine pamuktan elde ediliyor. Siz de plaj havlusu alırken, pamuğun bu avantajlarını göz önünde bulundurarak, %100 pamuktan elde edilen havluları satın alabilirsiniz.

  1. Dokusundan Emin Olun

Deniz havlusu, emici olmasının yanı sıra yumuşak bir dokuya da sahip olmalıdır. Bu sayede üzerinde yatıp güneşlendiğiniz esnada ya da kurulanırken cildinizi olası tahrişlerden korumuş olursunuz. Bunun için de yine bizim önerimiz, yumuşaklıkları ile bilinen pamuk havlular oluyor. İçerisine başka materyal karıştırılmadan saf pamuktan elde edilen havlular, yumuşak dokularıyla oldukça konforlu bir kullanım sunuyor.

  1. Ebat ve Ölçüleri Göz Önünde Bulundurun

plaj havlusu; deniz havlusu; yuvarlak plaj havlusu

Plaj havlusu ölçüleri, genelde standart ölçülere bağlı olarak üretilmektedir. Ebat olarak ince uzun dikdörtgen şeklinde tasarlanan plaj havluları, geçtiğimiz yıllarda Avustralyalı bir markanın öne sürdüğü yuvarlak plaj havlusu modelleri ile yeni bir görünüme kavuştu. Oldukça trendleşen bu modeller de plaj modasına yön vermeye başladı. Seçiminiz ister klasik model ister yuvarlak model olsun, ürününüzün fazla kalın olmadığından emin olmalısınız. Unutmayın ki kalınlık demek, ağırlık demektir. Bu nedenle hem plaj çantasında hem de tatil bavulunuzda ağırlık yapıp fazla yer tutmamasını göz önünde bulundurarak bir seçim yapmanız faydalı olacaktır. Bizim önerimizse, peştamal havluları tercih etmeniz yönünde.

Pamuktan üretilmeleri, ince yapıları, yumuşak dokuları, suyu hızlı emmeleri ve hızlı kuruyabilmeleri nedeniyle peştamallar, oldukça kullanışlı havlu çeşitleri arasında yer alıyor. Siz de farklı ve renk desenlere sahip peştamallardan kendinize uygun bir plaj havlusu seçimi yapabilir, hafifliği ve inceliğinin keyfini sürebilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Bavul Nasıl Hazırlanır? Püf Noktalarıyla Bavul Hazırlama Tüyoları

  1. Stilinize Uygun Bir Tasarım Seçin

Ve son olarak tabii ki seçeceğiniz model de önemli. 2021 plaj modası, yine renklerin ön planda olduğu, etnik ve tropikal desenler ile süslü deniz havlusu modellerinin revaçta olduğunu bize söylüyor. Siz de tercihinizi yukarıda sıraladığımız önceliklere dikkat ederek mayo veya bikininize uyumlu olacak şekilde bir model tercihinde bulunabilirsiniz.

İsteğinize Özel Plaj Havluları Duka Grup Tekstil’de

Plaj havlusu erkek ve kadınlara özel modeller ile deniz havlusu bebek modellerini, arzu ve isteğiniz doğrultusunda titizlikle üretiyoruz. İşletmenize özel olarak tasarladığımız havluları, belirttiğiniz adet doğrultusunda, doğal hammadde kullanımına özen göstererek tasarlıyor ve sizlere bu şekilde gönderim sağlıyoruz. Kaliteyi hissedeceğiniz tüm ürünlerimiz ve plaj havlusu fiyatları hakkında detaylı bilgi için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Duka Grup Tekstil, kaliteli ürünleriyle daima yanınızda!