Bavul Nasıl Hazırlanır? Püf Noktalarıyla Bavul Hazırlama Tüyoları

Bavul Nasıl Hazırlanır? Püf Noktalarıyla Bavul Hazırlama Tüyoları

Seyahatler, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Kimi zaman iş için kimi zaman tatil amaçlı gerçekleştirilen seyahatlerin en can sıkıcı noktası ise kuşkusuz bavul hazırlamak oluyor. Kıyafetler, havlular, ayakkabılar derken; neyi nereye koyacağımızı bilemediğiniz anlar içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Hele de kısıtlı bavul sayısına sahipsek. Ancak, seyahat öncesi bavul hazırlamak bu kötü senaryonun aksine çok keyifli ve pratik bir işlem olabilir. Nasıl mı? İşte sizin için özenle hazırladığımız “bavul nasıl hazırlanır?” rehberi! Hayatınızı kolaylaştıracak bu önerilerimiz sayesinde bize minnet duyacaksınız.

Giyeceklerinize Karar Vererek Başlayın

“Bavul nasıl yapılır?”, “tatil valizi nasıl yapılır?”, “bavul düzeni nasıl olmalı", "bavul nasıl hazırlanır"

Bavulda olması gerekenler neler? Öncelikle bu sorunun cevabına karar vererek başlamalısınız. Ardından;

  • Seyahat ne amaçlı yapılıyor?
  • Gidilecek olan yerde kaç gün konaklama yapılacak?
  • Gideceğiniz ülke/şehrin hava durumu nasıl?

Gibi konuları göz önünde bulundurarak, tüm kıyafetleriniz ve yanınıza almanız gerekenlere karar verebilirsiniz. Böylece aslında işin en zor kısmını atlatmış olacaksınız.

Valiz Yerleştirme Püf Noktaları

“Bavul nasıl yapılır?”, “tatil valizi nasıl yapılır?”, “bavul düzeni nasıl olmalı", "bavul nasıl hazırlanır"

Giyeceklerinize ve mutlaka yanınızda götürmeniz gereken eşyalara karar verdikten sonra artık valizinizi yerleştirmeye hazırsınız demektir. Ancak burada da uygulamanız gereken bazı pratik ipuçları bulunuyor. Şimdi gelin bunlara birlikte göz atalım.

  1. Kuru Temizleme Torbalarından Yardım Alın

Seyahatiniz sırasında kullanacağınız kıyafetler, ince ve çabuk kırışmaya meyilli ise kuru temizleme poşetlerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece kıyafetlerinizi kırışma derdinden koruyacak ve onları diğer eşyalarınızdan hassasiyetle ayırmış olacaksınız.

  1. Ek Çanta Almayı Unutmayın

Bazen öyle olur ki kısa süreliğine çıktığımızı düşündüğümüz tatillerde elimiz boş dönmeyiz. Gerek arkadaş ve akrabalara alınan hediyeler gerekse de kendimiz için beğenip aldıklarımız, bavulda fazla yer kaplayabiliyor. Bu nedenle siz siz olun, valizinize ek küçük bir çanta daha koymayı ihmal etmeyin.

  1. Lens Kutuları Hayat Kurtarır

Özellikle kısa süreli bir tatile çıkıyorsanız ve bagajınız kısıtlıysa, bu noktada ufak takılarınız veya kremleriniz için lens kutuları mükemmel bir alternatif olabilir.

  1. Pipet Deyip Geçmeyin!

Birbirine dolanmış kolye ve bilekler kâbusunuz biliyoruz. Bunun için takılarınızı muhafaza etmede kullanabileceğiniz pipetlere bir şans vermelisiniz. Tek yapmanız gereken, pipetleri zincirin içinden geçirip öyle bağlamak. İşte bu kadar!

  1. Küpeleriniz İçin İlaç Kutuları

Küpeleriniz ve hatta yüzükleriniz için ilaç kutularından faydalanabilirsiniz. Böylece kaybolmalarının da önüne geçmiş olursunuz.

  1. Çoraplarınızın İçini Kullanın

Parfüm gibi kolay kırılabilecek eşyalarınız için çoraplar imdadınıza yetişiyor. Çoraplarınızın içlerine ufak kırılabilir tüm cam şişeleri yerleştirerek onları koruyabilir ve yerden tasarruf sağlayabilirsiniz.

  1. Ayakkabı İçleri Neden Olmasın?

Çoraplarımızın içlerini kullandık. Peki, ayakkabılarımızın içi neden olmasın? Çorap ve benzeri küçük parça kıyafetleri katlayarak ayakkabı içlerine yerleştirebilirsiniz. Böylece alandan tasarruf da sağlamış olursunuz.

  1. Şapka İçlerini De Kullanabilirsiniz

Bilhassa yaz tatili için bavul hazırlıyorsanız, şapkalarınızı muhakkak yanınıza alacaksınız demektir. Bavulunuzda yerden tasarruf edebileceğiniz bir başka yöntem ise şapkalarınızın içleridir. 

  1. Boş Gözlük Kılıflarınızı Değerlendirin

Makyaj fırçalarınız veya kulaklık gibi kablolarınız için gözlük kılıflarından yardım alabilirsiniz. Bu sayede düzenli durmalarını da sağlamış olursunuz.

  1. Kırılabilir Makyaj Eşyaları için Pamuk

Makyaj fırçaları demişken, pudra ve allık gibi ürünler için de bir önerimiz var: Pamuk. Bu tip malzemelerinizin kapakları içerisine yerleştireceğiniz bir adet makyaj pamuğu ile olası kırılmaların önüne geçebilirsiniz.

  1. Katlamayın, Rulo Yapın!

Son olarak kıyafetlerinizi bavula yerleştirirken daha fazla yer açılsın istiyorsanız, katlamaktan vazgeçin. Tıpkı havlularda olduğu gibi rulo yapıp yerleştirmeyi deneyin. Göreceksiniz ki bavulunuzda diğer tüm eşyalarınız için fazlasıyla yer açılmış olacak.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Havlu Nasıl Katlanır?

Bavul Düzeni Nasıl Olmalı?

“Bavul nasıl yapılır?”, “tatil valizi nasıl yapılır?”, “bavul düzeni nasıl olmalı", "bavul nasıl hazırlanır"

Yukarıdaki tüm bu ipuçlarını uyguladıysanız sıra geldi “valiz nasıl yerleştirilir?” sorusuna. Güzel haber, buraya kadar işin en meşakkatli kısmını geride bıraktınız. Öyleyse şimdi tek tek özenle ayırıp hazırladığınız kıyafetleri, nasıl yerleştirmeniz gerektiğine bakalım.

  • Öncelikle valizinizin tekerlek kısmını göz önünde bulundurun. Çünkü bu kısma, darbelerden korusun diye sert topuklu ayakkabılar ya da kırılma ihtimali düşük ağır eşyaları yerleştireceksiniz.
  • İkinci aşamada daha az kullanacağınızı düşündüğünüz eşyalar geliyor. Bunları, valizin en alt kısmına yerleştirebilirsiniz.
  • Son olarak valizinizin üst kısmında ise elinizin sıklıkla gideceği eşyaları konumlandırmalısınız.

İşte her şey bu kadar kolay! Bavulunuzu hazırladığınıza göre, geriye seyahatinizin tadını çıkarmak kalıyor.

Pratik ipuçları ve çok daha fazlası için Duka Grup Tekstil’i takipte kalın!