Daha Sıcak Bir Uyku İçin

Daha Sıcak Bir Uyku İçin

Geceleri hem sımsıcak hem de konforlu bir uyku uyumak hayal değil. Nasıl mı? Mevsimine ve ihtiyacınıza yönelik doğru yorganı seçerek uyku esnasında rahat ve sıcak deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz. Hepimiz yorgan seçerken içindeki elyaf dolguya değil kalın veya ince olmasına odaklanırız ki bu yanlış bir davranıştır. Aslında içindeki dolgu malzemesine bakmadan kalın yorgan seçmek vücudunuza ekstra yük bindirmekten başka bir şey değildir. Bu nedenle önceliğiniz içindeki elyaf türü olmalıdır.  Sizin için hazırladığımız 3 farklı elyaf ile yapılan yorgan çeşidi, sımsıcak, rahat mı rahat bir uyku uyumanıza rehberlik edecektir.

1- Kaz tüyü yorgan

Kaz tüyü yorgan, soğuk kış mevsiminde sıcak tutan bir yorgan arayışında olanların ilk seçimidir. Çünkü kaz tüyü yorgan, ısıtma kapasitesi en yüksek olan elyaf türlerinden biridir. Isıyı daha fazla tutarak bahar mevsiminin hafif serinliğinde dahi vücut ısısını koruyarak huzurlu uyumanıza yardımcı olur. Üstelik kaz tüyü yorgan oldukça hafif ve ince bir yapıya sahiptir. Vücuda ekstra yük bindirmez, hafif yapısıyla kışın soğuklarında sımsıcak uyuyabilirsiniz. Ayrıca nem ve yağ barındırmayan bu yorgan modelinde gıdık ve sırt tüyü kullanılır. Doğal elyaf çeşidi kaz tüyü yorganın esnek ve hafif yapısıyla çok rahat edeceksiniz.

2- Pamuk yorgan

Pamuk elyafın hissettirdiği rahatlığı eminiz ki bilmeyen yoktur. Ancak biz her ihtimale karşı bahsedelim istedik. Pamuklara sarılmış hissiyatı uyandıran pamuk yorgan, en çok tercih edilen yorgan modellerindendir. Doğal ve hafif yapısıyla huzurlu bir uyku imkânı sunan pamuk yorgan, fazla kimyasal işleme maruz kalmadan doğal yapısını koruyan nadir yorgan çeşitlerinden biridir. Havayı içine hapseden pamuk yorgan, vücuda göre şekil alır. Dört mevsim kullanılabilen pamuk yorgan, gece uyku esnasında terlemelerini önleyerek huzurlu ve sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

3- Yün yorgan

Siz de “uyurken beni hem sıcak tutsun hem de uzun ömürlü kullanabildiğim bir yorgan olsun.” diyenlerden misiniz? Öyle ise yün yorgan tam da size göre! Nesilden nesile uzanan yün yorganlar en modern formları ile hayat bularak yatağınızdaki yerini alıyor. Biyolojik olarak çözünebilir ve yinelenebilir bir özelliğe sahip yün yorgan, sıcak ve soğuk havalara karşı harika bir yalıtım sağlar. Nem ve ısı dengesini ayarlayarak deliksiz bir uyku uyumanıza yardımcı olan yün yorganlar, kış aylarında sizi sımsıcak tutarken yaz aylarında ise vücudunuzu serin tutacaktır. Zor yıpranan bir elyaf türü olan yün, her zaman formunu ve görünümünü koruduğu için uzun ömürlü bir kullanım imkânı sunar.