Bambu Havluyu Sevmeniz İçin 4 Neden

Bambu Havluyu Sevmeniz İçin 4 Neden

En sevilen havlu çeşitlerinden olan bambu havluları daha yakından incelemeye ne dersiniz? Bu havlu çeşidinin öyle özellikleri var ki bu özellikler onu hem son dönemlerin en çok aranılan havlusu yapıyor hem de onu bir kere kullananlar bir daha ondan vazgeçemiyor. Siz de henüz bu havlu çeşidine şans vermemiş olanlardansanız bu yazımıza dikkat kesilmenizi öneriyoruz. Çünkü bu makalede bambu havluyu sevmeniz için tüm nedenleri sizin için tek tek ele aldık. Gelin bambu havluları birlikte inceleyelim!

Bambu Havlu Neden Seviliyor?

Bambu havluları popüler kılan özelliklerini biliyor musunuz?

Bambu havluları diğer havlu çeşitlerinden ayıran bazı özellikleri mevcut. Aslında tam da bu sebeple bambu havluların sevildiğini söyleyebiliriz. Bu özelliklere geçmeden evvel “bambu havlu nedir?” kısaca bunu da açıklayalım. Bu havlu çeşidi, bambu bitkisinden elde edilen elyaflar ile tasarlanan bir havlu. Uzakdoğu’da yetişen bir bitki olması ve yetiştirilmesinde herhangi bir kimyasala başvurulmaması, doğal ürünler arasında konumlandırılmasını sağlıyor. Şimdi gelin, bambu havluların en sevilen özelliklerine göz atalım;

  1. %100 Doğal Hammadde Sahip

Bambu havluların bambu bitkisinden elde edildiğini söylemiştik. Bu bitkinin yetişmesinde herhangi bir kimyasala gerek duymaması ve kendi kendine yetişebilen bir bitki olması bambuyu son derece sağlıklı bir bitki türü yapıyor. Dolayısıyla bitkinin kendisinden elde edilen elyafların dokunması ile üretilen bambu havlular da %100 doğal bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu da doğal ürünler kullanmayı seven herkesin, bambu havlulara yönelmesini sağlayan en büyük etkenlerden biri.

  1. Alerji Yapmaz

Bambu bitkisinin içerisinde doğal kun maddesi yer alıyor. Bu madde ise bambu bitkisini antialerjik yapıyor. Deri ile temas halinde herhangi bir sürtünme, kaşınma ve alerjiye neden olmaması, özellikle de hassas tenlilerin bambu havluları tercih etmesini sağlıyor. Yani hassas ve alerjik bünyeler için bambu havlular mükemmel bir seçenek.

  1. Nefes Alabilir Yapı

Bambu havlu özellikleri arasında en sevileni, kuşkusuz nefes alabilen yapıları. Pamuk havlulara göre daha ince yapılı olan, nemi hızlıca hapseden ve nefes alabilir dokusu sayesinde kişiyi bunaltmayan bambu havlular, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi. Yine pamuk havlulara oranla daha ince yapılı olmaları hem plaj havlusu hem de bornoz seçiminde bambu havluları daha kullanışlı kılıyor. Ayrıca bambu havlular, suyu emdikten sonra hızlı kuruma eğilimi gösterdiği için ağırlık da yaratmıyor.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Bambu Bornoz mu Pamuk Bornoz mu?

  1. Yumuşak Doku

Genel algının aksine bambu havlular oldukça yumuşak dokularıyla öne çıkıyor. Öyle ki dokuları neredeyse ipek veya kaşmir kadar yumuşak. Bunda, bambu bitkisinin sahip olduğu doğal selülozik lif etkili. Pek çok kimse için havlu seçiminde yumuşak dokunun ön planda yer aldığını düşünürsek, bu durum da sanıyoruz ki bambu havluların neden bu denli sevildiğini açıklıyor.

Siz de bambu havluları merak eden ve denemeye çekinenlerdenseniz bizce bir şans verin. Pişman olmayacaksınız.

İşletmenize Özel Bambu Havlular Duka Grup’ta

Bambu havluları popüler kılan özelliklerini biliyor musunuz?

Dilediğiniz renk, desen ve işlemeye sahip bambu havlu modelleri Duka Grup’ta sizi bekliyor. Siz de işletmenizde konaklayan misafirlerinize bambu havlu sunmanın ayrıcalığını taşımak istiyorsanız Duka Grup’a danışmadan geçmeyin!

İnsan ve doğa dostu ürünlerimizi, tamamen müşterilerimizin zevk ve arzusuna yönelik olarak ürettiğimiz havlu çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. Hem yurt içi hem de yurt dışına güvenilir kargo hizmeti ile gönderim sağladığımız ürünlerimizle kaliteyi uygun fiyata almış olmanın farkını siz de hissedeceksiniz.