Bambu Bornoz mu Pamuk Bornoz mu?

Bambu Bornoz mu Pamuk Bornoz mu?

Banyo keyfi sonrası vücudunuzu havlu ile kurulamanız önemli. Bu sayede kıyafetlerinizi ıslanmadan ve üzerinize yapışmadan giymeniz kolaylaşıyor. Ancak bazı zamanlar vardır ki iyi kurulanayım derken duş sonrası serinliği kaybetmenize neden olur. Bornozunuz üzerinizde o kadar ağırlık yapar ki bir anda terleyiverirsiniz. Elbette bunun tam aksi de mümkün. Misal hava oldukça soğuktur, iyi kurulanayım derken bir yandan da ısınmak istersiniz. Fakat havlunuz, bu noktada yetersiz kalır. İşte bu gibi durumlarda doğru bornoz seçimi önem taşır. Sahi, sizce kullandığınız bornoz size gerçekten uygun mu?

Dokularının farklılığı nedeniyle farklı kullanım ve ihtiyaçlara hitap eden bambu bornoz ve pamuk bornoz dosyasını açıyoruz. Doğru bornoz seçimi rehberimiz ile siz de kendiniz, aileniz ya da işletmenize en uygun bornoz seçimini yapabilirsiniz.

Pamuk Bornoz Nedir Özellikleri Nelerdir?

Bornoz; Bornoz Takımı; Bornoz Seti; Çocuk Bornoz; Bebek Bornoz; Kadın Bornoz; Erkek Bornoz;

Pamuk bornozlar, aslında hepimizin bildiği ve en sık kullandığı bornoz çeşitleridir. Organik pamuk ipliklerinden de üretilen çeşitleri bulunur. Bu bornoz çeşidinin özellikleri şöyledir;

  • Oldukça yumuşak bir dokuya sahiptirler. Bu sayede banyo keyfi sonrası rahat bir his bırakırlar.
  • Kalın yapılı olmaları sebebiyle kış mevsiminde kullanımı kolaydır. Üşütmezler.
  • Yüksek emicilikleri ile hızlı kurulama sağlarlar.
  • Çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilirler.
  • Maliyetleri uygundur. Böylece satın alımları da hem kolay hem de yaygındır.

Kadın bornoz, erkek bornoz, çocuk bornoz ve bebek bornoz gibi çeşitleri bulunan pamuk bornozlara siz de göz atabilir, tekli veya set halinde satın almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Şimdi gelelim bambu bornozlara…

Bambu Bornoz Özellikleri Nelerdir?

Bornoz; Bornoz Takımı; Bornoz Seti; Çocuk Bornoz; Bebek Bornoz; Kadın Bornoz; Erkek Bornoz;

Bambu bitkisi tropikal iklimde yetişen bir bitkidir ve anavatanı Çin’dir. Son yıllarda özellikle de tekstildeki kullanımının artması, bambudan elde edilen ürünleri kıymetli hale getirmiştir. Bambu bornoz da söz konusu ürünlerden biridir. Bambu bornozu, günümüzde bu kadar tercih edilir kılan özellikleri ise şöyle;

  • Bambu bitkisinin yetiştirilmesi aşamasında kimyasal kullanılmamaktadır. Bu da bambudan üretilen bornoz çeşitlerini doğal yapar.
  • İçerisinde yer alan kun maddesi sayesinde anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Alerjiye neden olmaz.
  • Son derece nefes alabilen bir yapısı bulunur. Bu sayede yaz aylarında, tatilde ve yılın büyük çoğunluğunun ılıman geçtiği bölgelerde kullanımı uygundur.
  • Islaklığı emme konusunda pamuktan daha iyi bir işleve sahiptir. Böylece kişinin hızlıca kurulanmasına yardımcı olur.
  • Hafiftir. Kişinin üzerinde ağırlık yapmaz. Ayrıca hafifliği sayesinde seyahatlerde taşınabilirliği de kolaydır.
  • Pamuğa oranla, dayanıklılığı daha düşüktür. Yüksek sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilmez.
  • Bambu bornozların yapımı daha maliyetli olduğundan, satış rakamları da pamuk bornozlara göre daha yüksektir.

Görüldüğü üzere pamuk bornoz ile bambu bornozun yapıları farklılık göstermektedir. Siz de kendinize en uygun bornoz türünü ararken, yukarıda sıraladığımız kriterleri göz önünde bulundurarak en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Bornoz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Bornozu Pamuk mu Olmalı Bambu mu?

Bornoz; Bornoz Takımı; Bornoz Seti; Çocuk Bornoz; Bebek Bornoz; Kadın Bornoz; Erkek Bornoz;

Son olarak, bebek bornozu seçerken hangi bornoz türüne bakmalısınız açıklık getirelim istiyoruz. Neticede bebeklerin teni oldukça narin. Hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak seçim yapmanız doğru olacaktır. Bu noktada bebeğiniz için seçeceğiniz bornozun öncelikle;

  • Yumuşak bir dokuya sahip olmasına,
  • Doğal yollarla üretilmiş olmasına,
  • Anti bakteriyel özelliği bulunmasına,
  • Yüksek emiciliği olmasına

dikkat etmelisiniz. Yukarıda sıraladığımız öncelikleri göz önünde bulundurduğumuzda aslında hem pamuk hem de bambu bornozların bebekler için uygun olduğunu söyleyebiliriz. İkisinden birini tercih etmeniz gerekiyorsa önerimiz, yaz aylarında kullanımı çok daha uygun olan bambu bornozu, kış aylarında ise vücudu aynı zamanda sıcak tutan pamuk bornozu tercih etmeniz yönünde olacaktır. Ayrıca hangi bornoz çeşidini seçerseniz seçin, içerisinde sağlığa zararlı boya ve kimyasallar bulunmamasına muhakkak özen gösterin.

Duka Grup Tekstil ile Dilediğiniz Bornoz Çeşidine Kavuşun!

İşletmenize özel dilediğiniz türden bornoz seti Duka Grup Tekstil farkıyla geliyor! Kadın ve erkek bornoz takımı ile bebek bornozu seti fiyatları hakkında detaylı bilgi için hemen bizimle iletişime geçin, uzman ekibimiz sizi arayıp bilgilendirsin.

Her zevke ve her bütçeye hitap eden ürünlerimizle insan sağlığı ve doğayı göz ederek tasarlıyor, sizlere en iyisini sunmaya devam ediyoruz.