5 Adımda Banyo Havlusu

5 Adımda Banyo Havlusu

Havlular, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Denizde, havuzda, evde duş sonrası veya mutfakta bir havluya mutlaka ihtiyaç duyuyoruz. Peki, havlu seçiminde nelere dikkat ediyoruz? Bu, aslında kişiden kişiye değişebiliyor. Özellikle de bornoz ve plaj havlusu seçerken arzu ettiğimiz detaylar farklılık gösterebiliyor. Ancak söz konusu banyo havluları ise genelde beklentimizin ortak olduğunu söyleyebiliriz. İşte bir banyo havlusundan maksimum verim alabilmeniz için hangi detayları göz önünde bulundurmalısınız, biz de sizin için araştırdık. Gelin 5 adımda en iyi banyo havlusu nasıl seçilir, birlikte bakalım.

  1. Materyale Göre Seçim Yapın

Banyo havlusu seçerken, hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Banyo havlusu denilince akla, yumuşaklık ve emicilik özelliklerinin geldiği bir gerçek. O halde satın alacağınız ürünün hangi materyalden üretildiğini göz önünde bulundurmalısınız. Bizim önerimiz, seçiminizi %100 pamuktan yana kullanmanız yönünde. Pamuk hem yüksek emiciliğe sahip olması sebebiyle kurulanma konusunda yüksek performans göstermesi hem de yumuşak dokusu nedeniyle rahat bir kullanım sağlıyor. Üstelik cildi tahriş etmeyen yapısı sayesinde hassas ve alerjik ciltler için de oldukça kullanışlı bir yapı sunuyor. Siz de havlu satın alırken, etiket özelliğini dikkate alarak %100 pamuktan üretilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz.

  1. Dokuma Sıklığına Dikkat Edin

Uzun yıllar kullanabileceğiniz, kaliteli bir havluya sahip olmak istiyorsanız o halde ikinci adımınız, havlunun dokuma sıklığını göz önünde bulundurmak olmalı. Bunu da havluyu elinize aldığınızda yapacağınız test ile anlayabilirsiniz. Şayet, havluya baktığınızda zeminini görebiliyorsanız havlu, sık dokumaya sahip değildir ve yıkanma sonrası çabuk deforme olacak ve sertleşecektir. Ancak elinize aldığınızda havlunun zeminini göremiyorsanız ve dokusu da oldukça yumuşak ise o halde havlunun kaliteli olduğunu söylemek mümkündür.

  1. Dikişleri Atlamayın

Banyo havlusu seçerken, hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Dayanıklı bir banyo havlusu seçmenin bir diğer püf noktası ise dikişlere göz gezdirmekte saklı. Bu noktada almayı düşündüğünüz havlunun çift kat dikişe sahip olması gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü çift dikiş demek, havlu kenarlarının daha sağlam olması ve havlunun uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilmesi anlamına gelecektir.

  1. Ölçüleri Dikkate Alın

Banyo havlusu ölçüleri genelde standarttır. Ancak kimi markalarda değişiklik gösterebilir. O nedenle banyonuzun durumu ve depolama alanlarınızı da düşünerek hareket etmeniz doğru olacaktır. Eğer ki küçük bir banyonuz varsa daha küçük ölçülere sahip, katlandığında fazla yer tutmayan havlulara yönelebilirsiniz.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz; “Havlu Nasıl Katlanır?

  1. Tasarım Her Şeydir!

Banyo havlusu seçerken, hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Son olarak elbette ki şık banyo görünümleri için havlu seçiminizde tasarımı da dikkate almanızın önemli olacağını belirtelim. Bunun için öncelikle banyonuzda hangi renklere ağırlık verdiğinize bakabilirsiniz. Ardından banyo tasarımınızda yöneldiğiniz dekorasyonu da işin içine katarak harika seçimler yapmanız mümkün. Örneğin klasik ve gold detayların yer aldığı bir banyo tasarımında üzerinde işlemelerin bulunduğu havlular ortamınızı daha da güzelleştirecektir. Özetle, banyo havlusu seti alırken fonksiyonel özellikleri kadar banyonuzun sahip olduğu dekorasyona da uyumlu olacak tasarımlara yönelmeniz önemli detaylar arasındadır. Bilhassa sepet içerisinde hem dekorasyon hem de misafirlerinizin kullanımı için sunacağınız banyo havlularını seçerken, tasarımlarına da dikkat etmenizi öneriyoruz.

En Kaliteli Banyo Havlusu Setlerimizi Keşfedin!

Duka Grup Tekstil olarak işletmenize özel banyo havlusu setlerimiz ile de yanınızdayız. Kaliteli iplik ve dokuma ile insan ve doğa dostu materyalleri birleştirerek gerçekleştirdiğimiz tasarımlarımız ile sizi, bizimle tanışmaya davet ediyoruz. Banyo havlusu fiyatları ve merak ettiğiniz diğer tüm detaylar için hemen iletişim sayfamızdan bize ulaşın, Duka Grup Tekstil ayrıcalıklarından faydalanın.