Mutfak Havlularının 4 Farklı Kullanımı
Evde en çok vakit geçirilen bölümlerden biri de şüphesizdir ki mutfaklardır. Aileniz ve sevdiklerinizle çevrelenmiş harika sofralar yaratmak için yolunu tuttuğunuz mutfağınızda, işlerinizi kolaylaştıran öyle bir yardımcınız var ki aslında farkında olmadan hep elinizin altında! Kimden mi bahsediyoruz? Tabii ki mutfak havlularından. Kurulanmadan dekoratif görünüme kadar pek çok işlevi olan mutfak havlusu çeşitleri, gerçekten yemek hazırlarken insanın başyardımcılarından biri oluyor.
Pamuk mutfak havlusu, peştamal mutfak havlusu, bambu mutfak havlusu, peşkir, el havlusu gibi ismini sıkça duyduğumuz mutfak havlu çeşitleri, mutfak tekstili sektöründe önemli bir yere sahip olurken mutfakların da en çok tercih edilen tekstillerinden oluyor.
Mutfak havlusu, kâğıt havlularından ziyade daha kullanışlı, pratik ve hijyenik olmaları nedeni ile tercih edildiği için mutfaklarda daha sık rahatlarız. Peki, elinizden düşürmediğiniz mutfak havlularının 4 farklı kullanımı olduğunu biliyor muydunuz? Hadi gelin, mutfakta iş yaparken hayatınızı kolaylaştıran mutfak havlularının hangi amaçlarla kullanıldığına göz atalım!
1. Kurulayın
Özellikle yemek hazırlarken kurulama bezi gerçekten çok hayat kurtarıcı oluyor. Zamanla yarışılan mutfaklarda pratiklik çok önemli. Her bir meyve sebzeyi yıkandıktan sonra ellerimizi kurulama ihtiyacı doğuyor, değil mi? Yıkadığımız bir soğanın ardından eller, mutfak havlusuna gidip kurulanır ve sonrasında yine bir domates vb. bir sebze yıkanır. El kurulamak için pamuklu mutfak havlusu kullanabilirsiniz. Pamuklu havlu, yumuşak bir yüzeye sahiptir ve elleri tahriş etmez. Yüksek emiciliği özelliğiyle de hızlı bir şekilde ellerinizi kurulayacaktır. Pamuklu mutfak havlusu modellerini sadece ellerinizi kurulamak için değil bulaşıklarınızı da durulamak için kullanabilirsiniz.
2. Silin
Elleri kurulamanın ardından mutfaklarda sık yaptığımız diğer bir işlem de tezgâh silmek. Yemek hazırlarken ister istemez ıslanan tezgâhları kurulamak hem hijyen açısından hem de tezgâhın ömrünü uzatmak için kurulanması çok önemlidir. Bu işlemi yaparken de yine devreye mutfak havluları giriyor. Özellikle bambu mutfak havlusu, diğer mutfak havlusu çeşitlerine göre suyu daha hızlı emdiği için bambu havlular daha çok tercih ediliyor. Hafif ve kullanışlı bambu mutfak havlusu ile siz de hızına hız katabilirsiniz.
3. Dekore Edin
Mutfak havlularının suyu emme işlevlerinin yanı sıra daha farklı bir kullanımları da vardır. Şık duruşları, yumuşak dokuları ve göz alıcı renkleriyle mutfak havluları aynı zamanda dekoratif amaçlı da kullanılıyor. Mutfak askılarında yerini alan renk renk havlular mutfağa hoş bir renk katarken, peştamal mutfak havlusu ya da peşkirler de sofraları süsleyen dekoratif parçalardan biri oluyor. Özellikle el kurulamak için kullanılan peşkirler sofralarda çatal bıçağın altına konumlanan lüks görünümlü bir peçete yerine de geçebiliyor. Siz de peşkir ve mutfak havlularını dekoratif amaçlı kullanarak hoş bir detay yakalayabilirsiniz.
4. Tutun
El ve bulaşık kurulamak, tezgâh silmek, dekore etmek derken mutfak havlularının birçok işlevselliğinden bahsettik. Geriye mutfak havlularının son bir kullanım önerisi kalıyor ki mutfakta iş yaparken adeta hayatı kolaylaştırıyor; tutacak! Evet, yanlış duymadınız. Genelde sıcak bir servis tabağını tutmak için ya da el değmeyecek sıcaklıktaki bir fırın tepsisini fırından çıkarırken eldiven kullanırız. Ancak ne demiştik “mutfakta hız” çok önemli! Fırın eldivenini elimize geçirmek her zaman pratik olmuyor ve kalınlığı nedeni ile çok rahat oldukları da söylenemez. Bu yüzden peştamal mutfak havluları ya da pamuklu mutfak havlusu modelleri, sıcak bir tencere, tabak gibi mutfak gereçleri ile temas etmenizde tutacak görevi görür. Rahat ve kullanışlı mutfak havluları ile elinizi yakmadan pratik bir tutuş sergileyebilirsiniz.