Havlu Seçimine Dair Tüyolar

Havlu Seçimine Dair Tüyolar

Yeni bir güne merhaba dedikten sonra soluğu banyoda alır elinizi yüzünüzü yıkarsınız, değil mi? Hatta sevdiklerinizden önce bile yüzünüze dokunan ilk şey havlunuz olur. Cildinize temas eden havluları hem sağlığınız hem de kullanım kolaylığınız için seçmenizi kolaylaştıracak birkaç tüyo hazırladık! Hadi, gelin birlikte havlu çeşitlerini inceleyelim!

Hangi Havluyu Kullanmalıyım?

Hangi Havluyu Kullanmalıyım? Banyo havlu modelleri nedir? Bambu mutfak havlusu nereden alınır? Havlu seti nereden alınır?

Boy boy havlu ölçüleri, çeşit çeşit havlu modellerinin kafanızı karıştırdığını biliyoruz. Bu kadar havlu çeşidi varken, hangisinin sizin için doğru bir karar olduğunu anlamak bazen güç olabiliyor. Unutmayın ki her havlu modelinin görevi ayrıdır.

Öncelikli olarak banyolardan başlayalım. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için güzel bir duş aldınız. Sonrasında kurulanmak için bir banyo havlusuna ihtiyacınız olacaktır. Banyo havlusu, ölçüleri bakımından vücudunuzu iyice saracağı için duş sonrası banyo havlusu tercih etmelisiniz. Emici değeri yüksek olan banyo havlu modellerini plajlarda da görürüz ancak bu çok da doğru bir seçim değildir, çünkü banyo havluları uzun ipliklerle yapılır ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Plaj havlusu ise tuzlu deniz suyu ve kumlu alanlar düşünülerek daha uzun ömürlü bir kullanım sunmak için özel olarak tasarlanır.

Hangi Havluyu Kullanmalıyım? Banyo havlu modelleri nedir? Bambu mutfak havlusu nereden alınır? Havlu seti nereden alınır?

Banyo havlusu, hızlı kurulanmak için daha çok tercih edilir. Eğer banyo sonrası biraz keyif yapmayı sevenlerdenseniz bornoz sizin için daha doğru bir seçim olacaktır. Havlu bornoz, pamuksu yapısıyla sizi oldukça sıcak tutacaktır.

Evet, duş sonrasındaki bir diğer ihtiyacınız ise baş havlusu olacaktır. Saç havlusu olarak da geçen baş havlu modeli saçları kurulamak için tercih edilir ve ölçüleri bakımından rahatlıkla baş kısmınıza sarabilirsiniz.  Duş kabininden çıkmadan önce mutlaka banyonuzda ayak havlusu bulundurmanızı öneririz. Ölçüleri ile daha pratik bir kullanım sunan ayak havluları aynı zamanda banyo paspası olarak kullanılarak banyo zemininde kaymanızı da önler.

Gelelim gün içinde elimizin en çok değdiği el havlusu ve yüz havlusuna. Genellikle banyoda kalabalık bir görünüme sebebiyet vermemek için yüz havlusu asar ve elimizi, yüzümüzü sileriz. Halbuki yüzümüz, vücudumuzun en hassas bölgelerinden biri olduğu için bu iki havluyu birbirinden ayırmamız gerekir. Yüz havluları pamuksu yüzeyleri sayesinde cildi asla tahriş etmez. Elimizi gün içinde yüzümüze oranla daha fazla yıkadığımız için ellerimizi yüz havlusuna silersek havlunun daha çabuk kirlenmesine ve ıslanmasına sebebiyet veririz. Bu da cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle el havlusunu da mutlaka banyonuzun bir köşesinde konumlandırın.

Bu arada banyonuzda dekoratif bir görünüm elde etmek için de bir hasır sepet veya mermer tepsi içine havlularınızı rulo formuna sokup sergileyebilirsiniz.

Mutfak havluları ise bulaşık ve sebze yıkama işlemi sonrasında hep elinizin altında olması gereken önemli bir mutfak tekstilidir. Tezgâhı kurulamak için de kullanılan mutfak havluları aynı zamanda el bezi ismiyle de bilinir. Mutfaklarda daha çok vakit geçirenlerin özellikle doğal organik yapısıyla bilinen bambu mutfak havlusu modellerini tercih etmelerini tavsiye ederiz.

İçeriğini Mutlaka İnceleyin

Hangi Havluyu Kullanmalıyım? Banyo havlu modelleri nedir? Bambu mutfak havlusu nereden alınır? Havlu seti nereden alınır?

Havluların kullanım alanından sonraki önemli tüyosu tabii ki etiketler! Cildinizi ve sağlığınızı önemsediğinizi biliyoruz, bu yüzden etiket içeriğine dikkatinizi çekmek istiyoruz. Her havlu sizin için kullanışlı gibi görünse de aslında cildinize uygun olmayabilir. Sentetik bir materyal içermeyen havlu çeşitleri sizin için doğru bir seçim olacaktır. Su emici özelliği yüksek ve yumuşacık dokusu ile pamuklu banyo havluları cildinizin sağlığını düşünen bir havlu modelidir. Ayrıca son yılların trendi olan bambu havlular da antibakteriyal özelliği sayesinde çeşitli cilt rahatsızlıklarından da sizi koruyacaktır.  Siz de organik detaylar kullanmayı sevenlerdenseniz nemi anında emen bambu havlular sizin için harika bir seçim olacaktır. 

Havlu modellerinin işlevlerine göre doğru kullanımlarından ve içeriklerinden bahsettik. Peki siz havlularınızı ayrı renk ve desende kullanmayı mı yoksa birbiriyle uyum sağlayan havlu seti olarak kullanmayı tercih ediyorsunuz? Sevdiklerinize özel hediye alternatifi olabilecek havlu setlerine ve banyonuzun vazgeçilmezi olacak diğer banyo havlu modellerine şimdi göz atmaya ne dersiniz?